Γιατί η VW τραβά χειρόφρενο στην παραγωγή των ID.4 και ID.7;

Γιατί η VW τραβά χειρόφρενο στην παραγωγή των ID.4 και ID.7;

H VW θα μειώσει τους ρυθμούς παραγωγής των ID.4 και ID.7 στο εργοστάσιο της στο Emden στη βόρεια Γερμανία καθώς η ζήτηση είναι μειωμένη κατά 30%!

Η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV VW ID.4 καθώς και του νέου ηλεκτρικού σεντάν ID.7, θα μειωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Nordwest-Zeitung, επικαλούμενη πηγές μέσα από το συμβούλιο των εργαζομένων του εργοστασίου.

Η ζήτηση για τα μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα της VW που παράγονται στο Emden είναι μειωμένη κατά 30%.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στο τμήμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να παρατείνουν για μία εβδομάδα την καλοκαιρινή τους άδεια (συνολικά πρέπει να λάβουν άδεια τεσσάρων εβδομάδων), ενώ έγινε επίσης γνωστό, ότι από τους 1.500 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι 300 εξ αυτών θα διακόψουν τη συνεργασία τους τον Αύγουστο. 

Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της VW στο Emden είναι μειωμένη κατά 30% όπως δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας Manfred Wulff. Αντίθετα, το Passat που κατασκευάζεται και αυτό στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, θα συνεχίσει κανονικά την παραγωγή του.

VW ID.7

Υψηλόβαθμα στελέχη της VW τόνισαν ότι το πρόβλημα είναι «προσωρινό», με την παραγωγή να επανέρχεται στα επιθυμητά για τους ίδιους επίπεδα από το Σεπτέμβρη όπου θα φουλάρουν οι μηχανές για τις παραδώσεις του νέου ID.7.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube