Γιατί η Καλιφόρνια κήρυξε πόλεμο σε General Motors, Toyota και FCA

Γιατί η Καλιφόρνια κήρυξε πόλεμο σε General Motors, Toyota και FCA

Ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να αγοράζει κρατικά αυτοκίνητα από τις τρεις αυτές εταιρείες.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια κήρυξε τον πόλεμο στις General Motors, Toyota και FCA, ανακοινώνοντας ότι στο εξής δεν θα αγοράζει αυτοκίνητά τους για κρατική χρήση.
Η αιτία είναι ότι οι τρεις αυτές εταιρείες έχουν χαράξει κοινή πορεία με τον Λευκό Οίκο ο οποίος θέλει να βάλει φρένο στο δικαίωμα της πολιτείας της Καλιφόρνια να καθορίζει η ίδια τα όρια εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων που κινούνται εντός των συνόρων της.

Η Καλιφόρνια είναι μια από τις λίγες πολιτείες που έχουν θεσπίσει πολύ αυστηρότερα όρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ατμοσφαιρική ρύπανση από αυτά που έχει υιοθετήσει η κεντρική διοίκηση.

 «Οι κατασκευαστές που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας θα είναι χαμένοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καλιφόρνια Gavin Newsom.
Από τον Ιανουάριο του 2020, η πολιτεία της Καλιφόρνιας  θα αγοράσει μόνο από αυτοκινητοβιομηχανίες που αναγνωρίζουν το νομικό της δικαίωμα να καθορίζει η ίδια τα πρότυπα εκπομπών ρύπων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Ford, Honda, BMW και το Volkswagen Group, οι οποίες έκαναν μια συμφωνία με την Καλιφόρνια τον Ιούλιο για να ακολουθήσουν τα αναθεωρημένα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Να σημειώσουμε ότι από το 2016 έως το 2018, η Καλιφόρνια αγόρασε από την GM οχήματα αξίας $ 58,6 εκατ., από την FCA οχήματα αξίας $ 55,8 εκατ. και από την Toyota οχήματα αξίας $ 10,6 εκατ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube