Γιατί η BMW αντικαθιστά δωρεάν τα ντίζελ εταιρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Γιατί η BMW αντικαθιστά δωρεάν τα ντίζελ εταιρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Τι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα «εγγύησης επιστροφής-αντικατάστασης» που υιοθέτησε η εταιρεία.

Με πολλές πόλεις της Ευρώπης να  εφαρμόζουν ή να σκέπτονται να εφαρμόσουν αποκλεισμό στα ντίζελ αυτοκίνητα, οι εταιρείες προβληματίζονται για τις πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Στη Γερμανία, μολονότι  η κυβέρνηση δείχνει έναν «προστατευτισμό» απέναντι στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν είναι λίγες οι φωνές που συνηγορούν στην κατεύθυνση της έξωσης των ντίζελ (και όχι μόνον) από τα κέντρα μεγάλων πόλεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η BMW προχώρησε στην «παροχή εγγύησης επιστροφής-αντικατάστασης» σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες.
Η συγκεκριμένη «εγγύηση» λέει πως αν ένας πελάτης έχει αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και στην περιοχή που κινείται (λόγω εργασίας ή λόγω διαμονής) απαγορευτεί η κυκλοφορία diesel αυτοκινήτων σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από την έδρα του, τότε η BMW δεσμεύεται να του αντικαταστήσει το αυτοκίνητο, με άλλο που να μην υπόκειται στην απαγόρευση, με τους ίδιους όρους του αρχικού συμβολαίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισχύει για εταιρικές πωλήσεις για όλη τη διάρκεια του λίζινγκ από τις 15 Μαρτίου και ύστερα. Να σημειώσουμε εδώ, πως στη Γερμανία πολλές εταιρείες έχουν έδρα στο κέντρο των μεγαλουπόλεων, αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτές μένουν εκτός πόλης, με αποτέλεσμα να διανύουν πολλά χιλιόμετρα ημερησίως σε αυτοκινητόδρομο και ως εκ τούτου να προτιμούν ντίζελ αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube