Γιατί δεν μπορεί να πουληθεί υπέροχη συλλογή με Porsche 911;

Γιατί δεν μπορεί να πουληθεί υπέροχη συλλογή με Porsche 911;

Έξι ολοκαίνουργιες σπανιότατες Porsche 911 ψάχνουν αγοραστή. Και δεν χρειάζεται καν να ανησυχεί για το πώς θα τις μεταφέρει. Το φορτηγό και το τρέιλερ περιλαμβάνονται στην τιμή.

Μια συλλογή από έξι Porsche 911, μαζί με ένα φορτηγό της MAN κι ένα τρέιλερ, προσπαθούν να βρουν νέο αγοραστή για μήνες αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ο λόγος; Μα πολύ απλά ότι το πακέτο δεν σπάει για κανέναν λόγο!

Είναι όνειρο ζωής ενός Αυστριακού αρχιτέκτονα, ο οποίος προσπάθησε να αναδημιουργήσει ένα ξύλινο φορτηγό και τα αυτοκινητάκια με τα οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. Κι έχοντας αδυναμία στις Porsche 911, επέλεξε αυτές για να γεμίσει τη νταλίκα.

Ο Αυστριακός είχε όνειρο ζωής να αναβιώσει τα παιδικά του παιχνίδια, αλλά τελικά δεν τα οδήγησε ποτέ

Ο Alexander Serda σχεδίαζε να παρουσιάσει το δημιούργημά του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2018, όταν η Porsche γιόρτασε την 70η επέτειό της. 

Porsche 911

Αλλά δεν τα κατάφερε γιατί του έλειπε μία από τις Porsche 911 που επιθυμούσε να αποκτήσει, οπότε καθώς είναι τελειομανής, ακύρωσε τα πάντα.

Αποθήκευσε τα αυτοκίνητα και το φορτηγό με ασφάλεια σε ένα ελεγχόμενο γκαράζ. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν βγήκαν από εκεί έως τον Ιανουάριο του 2024, όταν και φωτογραφήθηκαν στην καρδιά της Βιέννης και γύρω από την αυστριακή πρωτεύουσα για τις ανάγκες της αγγελίας.

Porsche 911

Ο Αυστριακός αρχιτέκτονας προσπαθεί τώρα να πουλήσει όλο το σετ κι έχει θέσει έναν όρο για τον επόμενο αγοραστή: Να μη σπάσει η συλλογή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα, περιορισμένη έκδοση Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25

Καμία από τις Porsche 911 που περιλαμβάνονται στη συλλογή δεν έχει οδηγηθεί ποτέ. Όλες είναι εντελώς καινούργιες, όλες έχουν έναν μόνο ιδιοκτήτη κι όλες έκαναν σέρβις πρόσφατα ώστε να είναι άψογες. Αν όμως τις ορέγεστε, έχετε κατά νου ότι το σετ περιλαμβάνει επίσης ένα MAN TGX που τραβάει ένα τρέιλερ Rolfo.

Porsche 911

Η συλλογή περιλαμβάνει μια Porsche 911.2 GT3 Clubsport του 2018, μια Porsche 911 R του 2016 , η οποία είναι μία από τις μόλις 991 που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μια Porsche 911.2 GT3 Touring του 2018, μια Porsche 911.2 GT3 Weissach του 2019, μια Porsche 911.2 GT3 Cup του 2018 και μια 991 GT3 R Carbon της ίδιας χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Porsche Cayman GT4 και την αγωνιστική Clubsport

Η Cup κι η R είναι αγωνιστικά αυτοκίνητα και δεν βγάζουν πινακίδες, αλλά δεν έχουν πάρει μέρος σε κάποια αγωνιστική διοργάνωση.

Porsche 911

Η αγγελία δεν αναφέρει τιμή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι χαμηλή. Το γεγονός ότι το σετ δεν έχει πουληθεί ακόμα, μετά από δύο μήνες, είναι ένδειξη ότι η τιμή ταιριάζει με την σπανιότητα της συλλογής. 

Ή ότι κανείς που θα ενδιαφερόταν να τα «σκάσει» χοντρά για έξι Porsche 911 του κουτιού δεν έχει όρεξη να φορτωθεί ένα φορτηγό κι ένα τρέιλερ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube