Γιατί αυτό το μεταχειρισμένο Honda Civic Type R κοστίζει €104.720;

Γιατί αυτό το μεταχειρισμένο Honda Civic Type R κοστίζει €104.720;

Το τετράθυρο Civic έχει δεχθεί την περιποίηση της Mugen και αποτελεί μόλις ένα από τα 300 του είδους!

Είναι γνωστό πως τα καλοδιατηρημένα Honda Civic με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο που βρίσκονται σε πλήρως εργοστασιακή κατάσταση είναι περιζήτητα στις δημοπρασίες ανά τον κόσμο, όμως μια νέα αγγελία ενός τετράθυρου Type R ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Ο λόγος για ένα μεταχειρισμένο Honda Civic Type R (FD2) του 2007 με 52,946 km που πωλείται έναντι £89.995 (€104.720) από την εταιρεία Torque GT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό το Honda Civic Type R πουλήθηκε έναντι €62.000 ευρώ!

Γιατί όμως ένα τετράθυρο Civic όγδοης γενιάς πωλείται τόσο ακριβά; Η απάντηση κρύβεται στα εμβλήματα Mugen RR που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και της καμπίνας. Το συγκεκριμένο Civic Type R λοιπόν είναι το 24ο από τα 300 βελτιωμένα RR που κατασκεύασε η Mugen. Έφτασε πρόσφατα στη Μ.Βρετανία ως εισαγωγή από την Ιαπωνία και διατίθεται μαζί με πλήρες ιστορικό συντήρησης.

Ακούγεται μάλιστα πως με την ανακοίνωσή του το 2007, οι 300 μονάδες εξαντλήθηκαν μέσα σε 10 λεπτά ενώ για να διατηρήσει την αποκλειστικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης η Mugen προμηθεύει με ανταλλακτικά αποκλειστικά όσους μπορούν να αποδείξουν πως έχουν στην κατοχή τους ένα γνήσιο RR.

Honda

Σχεδιαστικά, το Mugen RR ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Civic Type R χάρη στο ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα. Αυτό περιλαμβάνει διαφορετικό προφυλακτήρα εμπρός με τριγωνικές εισαγωγές αέρα και προβολείς ομίχλης, εσοχές στο καπό, προεκτάσεις στα φτερά, διπλό διαχύτη με κεντρικά τοποθετημένο φως φρένων, δύο απολήξεις της εξάτμισης και ρυθμιζόμενη φτερούγα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι σφυρήλατες ζάντες 18" που κρύβουν πίσω τους μεγαλύτερα φρένα και η χαμηλωμένη ανάρτηση με πιο επιθετικό στήσιμο. Έχουμε επίσης αγωνιστικά καθίσματα με πλάτες από ανθρακονήματα και πληθώρα από εμβλήματα Mugen RR.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με κωδικό K20, όμως μια σειρά από επεμβάσεις έχουν αυξήσει την απόδοση στους 240 PS και τα 213 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Παράλληλα, το Mugen RR ζυγίζει μόλις 1.095 kg (-165 kg σε σχέση με το εργοστασιακό Type R) κάτι που σε συνδυασμό με την αυξημένη ισχύ και το πιο επιθετικό στήσιμο προσφέρουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάποιος έδωσε $50.000 για αυτό το Honda Civic

Δε γνωρίζουμε αν θα βρεθεί αγοραστής για αυτή τη σπάνια και ποθητή έκδοση του Civic Type R από την Ιαπωνία σε αυτή την τιμή, όμως το σίγουρο είναι πως καθώς περνάμε στην εποχή του εξηλεκτρισμού, η αξία αυτοκινήτων σαν και αυτό θα διατηρήσει την ανοδική της πορεία.

[Πηγή: Torque GT μέσω Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube