Αυτό το Honda Civic Type R πουλήθηκε έναντι €62.000 ευρώ!

Αυτό το Honda Civic Type R πουλήθηκε έναντι €62.000 ευρώ!

Νέο ρεκόρ για το ακριβότερο Honda Civic έκτης γενιάς με ένα εξαιρετικό παράδειγμα της έκδοσης Type R.

Το ρεκόρ για το ακριβότερο Honda Civic έσπασε πριν από λίγο καιρό στη Yokohama της Ιαπωνίας, καθώς ένα Civic Type R (EK9) δημοπρατήθηκε έναντι  ¥7,64 εκατομμύρια Yen, ένα ποσό που αναλογεί σε €62.054 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάποιος έδωσε $50.000 για αυτό το Honda Civic

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ένα Civic Si (EMP1) επίσης του 2000, που είχε αλλάξει χέρια έναντι $50.000 (€44.281) σε δημοπρασία στις ΗΠΑ στις αρχές Ιουνίου. Πάντως αν συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα, είναι ξεκάθαρα δίκαιο το γεγονός ότι το πρώτο Civic Type R πουλήθηκε αρκετά ακριβότερα καθώς αποτελεί μια αρκετά σπάνια - και ποθητή - έκδοση.

Με μόλις 2.549 km στο οδόμετρο, το μοντέλο που ξεκίνησε τη δυναστεία των Civic Type R είναι κυριολεκτικά σα να βγήκε σήμερα από την αντιπροσωπεία, παρά τα 20 χρόνια που έχει στην πλάτη του. Το γεγονός ότι ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων απόδοσης 185 PS και 160 Nm βρίσκεται σε εργοστασιακή κατάσταση, όπως και τα υπόλοιπα μηχανικά του μέρη, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη συλλεκτική του αξία. Να θυμίσουμε πως το προσθιοκίνητο μοντέλο επιτάχυνε από τα 0-100 km/h σε 6,8" και είχε τελική ταχύτητα 235 km/h.

Honda Civic Type R (EK9)

Εξωτερικά, το ιαπωνικό hot hatch είναι βαμμένο σε μαύρη απόχρωση, σε αντίθεση με τα περισσότερα Civic Type R πρώτης γενιάς που έβγαιναν σε Championship White. Επίσης, φορά τις γνήσιες λευκές ζάντες 15" με 7 ακτίνες και το σπορ αεροδυναμικό πακέτο με προεκτάσεις στους προφυλακτήρες και μαρσπιέ, νέα γρίλια και μια αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας. Στο εσωτερικό βρίσκουμε κόκκινα καθίσματα της Recaro με ενσωματωμένα προσκέφαλα, κόκκινη μοκέτα, αλουμινένια πεντάλ, λεβιέ ταχυτήτων από τιτάνιο με κόκκινες ραφές στη φούσκα, έμβλημα Type R στο ταμπλό και το εργοστασιακό ηχοσύστημα με CD.

Ελπίζουμε ο ιδιοκτήτης να χαρεί το νέο του απόκτημα και του ευχόμαστε να βγάλει έστω για μια βόλτα προτού το παρκάρει στο γκαράζ.

[Πηγή: OZM Auto Auction ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube