Γερμανοί εργαζόμενοι Opel προς PSA: Κάντε επενδύσεις!

Γερμανοί εργαζόμενοι Opel προς PSA: Κάντε επενδύσεις!

Τα «ακριβά» γερμανικά εργοστάσια εκτός επενδύσεων της PSA εις όφελος των γαλλικών, πολωνικών και ουγγρικών μονάδων.

Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel απαίτησε «εποικοδομητικές προτάσεις» για επενδυτικές αποφάσεις στα γερμανικά εργοστάσια, απορρίπτοντας τις απαιτήσεις του μητρικού Groupe PSA για παραχωρήσεις σχετικά με συλλογική σύμβαση μισθών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Groupe PSA δημοσίευσε ένα σχέδιο παραγωγής και επενδύσεων για ευρωπαϊκές βιομηχανικές μονάδες που απέκλεισε τα ευρισκόμενα στη Γερμανία, αγνοώντας τα γερμανικά συνδικάτα που μέχρι στιγμής απορρίπτουν τις οδηγίες να γίνουν «ανταγωνιστικά».

«Ύστερα από μονομερή απόφαση της PSA για επενδύσεις σε ευρωπαϊκά εργοστάσια εκτός της Γερμανίας, πρέπει να παρουσιαστούν εποικοδομητικές προτάσεις για τις γερμανικές μονάδες με βάση τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», δήλωσαν εχθές Παρασκευή εκπρόσωποι των εργαζομένων της Opel από το συνδικάτο IG Metall.

Η PSA έχει συμφωνήσει να συμμορφωθεί με τις συλλογικές συμβάσεις των μισθολογικών διαπραγματεύσεων και αυτές πρέπει τώρα να εφαρμοστούν «άνευ όρων», ανέφερε η IG Metall.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η PSA έχει επανειλημμένα επικρίνει το υψηλό κόστος παραγωγής σε Βρετανία και Γερμανία, αιτία, όπως λέει, για την απώλεια χρήματος από την Opel, την οποία αγόρασε πέρυσι από την General Motors.

Η PSA ανέφερε ότι η παραγωγή των 3κύλινδρων βενζινοκινητήρων τούρμπο θα αυξηθεί με το διπλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας στα γαλλικά εργοστάσια στο Douvrin και στο Tremery. Η παραγωγική ικανότητα θα ενισχυθεί και στα εργοστάσια της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, είπε η PSA

Τα αυτόματα κιβώτια που μέχρι σήμερα συναρμολογούνται στην Ιαπωνία και στην Κίνα, από το 2019 θα φτιάχνονται στη Valenciennes, στη Γαλλία, ενώ και οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα κατασκευάζονται στο Tremery από τον επόμενο χρόνο, δήλωσε η PSA νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Opel δήλωσε εχθές, Παρασκευή, ότι η εταιρεία δεν σχολίασε τις τρέχουσες μισθολογικές συζητήσεις και είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκατάλειψη συλλογικών συμβάσεων στους μισθούς. «Παραμένει σαφής ο στόχος της γερμανικής διοίκησης να επενδύσει σε γερμανικές μονάδες και να παρουσιάσει νέα μοντέλα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η δημιουργία ανταγωνιστικών δομών», δήλωσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube