Στην Ευρώπη η παραγωγή του αυτόματου σασμάν του Ομίλου PSA

Στην Ευρώπη η παραγωγή του αυτόματου σασμάν του Ομίλου PSA

O Όμιλος PSA επενδύει στο εργοστάσιο της Βαλανσιέν και με την άδεια της Aisin AW θα ξεκινήσει την παραγωγή του κιβωτίου EAT6.

Με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξή του και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, το Groupe PSA κάνει ένα νέο βήμα στην στρατηγική του συνεργασία με την ιαπωνική Aisin AW για την παραγωγή των αυτόματων κιβωτίων EAT6 στην Γαλλία, από το 2020 και μετά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτόματα σασμάν σε όλα τα μοντέλα του Ομίλου, μιας και μέχρι σήμερα το EAT6 κατασκευαζόταν και εισαγόταν από την Ιαπωνία.

Η ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου της Βαλανσιέν, σε συνδυασμό με την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του στην παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων, επέτρεψαν στον Όμιλο PSA να επενδύσει σε μία νέα μονάδα κατασκευής για την παραγωγή των συγκεκριμένων κιβωτίων. Το EAT6 της Aisin εξοπλίζει πολλά μοντέλα των Citroën, DS Automobiles και Peugeot, και το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν και ορισμένα μοντέλα των Opel και Vauxhall.

Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στη Βαλανσιέν αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου PSA και στόχο έχει τον διπλασιασμό του όγκου πωλήσεων αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube