Γερμανία vs FCA, γύρος 2

Γερμανία vs FCA, γύρος 2

Το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών κατηγορεί την FCA για εξαπάτηση στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων.

To Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορώντας την FCA ότι χρησιμοποιεί μια συσκευή που απενεργοποιεί τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων στους πετρελαιοκινητήρες.

Σύμφωνα με την Automotive News, η αρχική έκθεση προήλθε από το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, όπου αποκαλύφθηκε επιπλέον ότι οι δοκιμές βρήκαν έναν ειδικό καταλύτη οξειδίου του αζώτου που απενεργοποιείται μετά από μερικού κύκλους καθαρισμού.

Στην επιστολή του περιοδικού αναφέρεται ότι «η Γερμανία δεν συμμερίζεται την άποψη των ιταλικών αρχών ότι η συσκευή επεξεργασίας των καυσαερίων απενεργοποιείται για να προστατευθεί ο κινητήρας

Τα επηρεαζόμενα οχήματα περιλαμβάνουν και τα αδελφά FIAT 500X και Jeep Renegade, καθώς και τα Doblo, που έχουν τις τελευταίες γενιάς των 2.0 MultiJet.

Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η FCA έχει προβλήματα με το γερμανικό κράτος, μιας και το Μάιο ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών επέκρινε τους Ιταλούς για την μη συνεργασία τους, καθώς και για την μη εμφάνιση τους σε συνάντηση που είχαν για να μιλήσουν τις παρατυπίες στους πετρελαιοκινητήρες.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube