Γερμανία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε «όχι» στην επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους

Γερμανία: Το Κοινοβούλιο ψήφισε «όχι» στην επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους

Απορρίφθηκε η πρόταση των «Πρασίνων» που ήθελαν ανώτατο όριο τα 130 km/h.

Για τους λάτρεις της αυτοκίνησης οι γερμανικές Autobahn είναι ο τελευταίος παράδεισος και αυτό διότι σε πάρα πολλά σημεία τους δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

Κατά καιρούς έχουν έρθει προτάσεις για επιβολή ανώτατου ορίου, αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος.
Η τελευταία πρόταση ήρθε από το κόμμα των «Πρασίνων» οι οποίοι έφεραν στη γερμανική Βουλή (Bundestag) συγκεκριμένη πρόταση για επιβολή ανώτατου ορίου 130 km/h.
Η εισηγητική του έκθεση μιλούσε για την αναγκαιότητα επιβολής ανώτατου ορίου καθώς έτσι θα μειωνόταν το κόστος των μετακινήσεων, αλλά κυρίως θα είχαμε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης και θορύβου. Επιπροσθέτως έθεσαν και θέμα ασφάλειας.

Ωστόσο, το γερμανικό κοινοβούλιο, η περίφημη Bundestag, ψήφισε κατά της εν λόγω πρότασης. Σε σύνολο 631 ψηφισάντων οι 498 ψήφισαν «όχι», ενώ υπήρχε και ένας μικρός αριθμός βουλευτών που απείχε.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε και τον Ιανουάριο απορρίψει μια σχετική πρόταση, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δηλώνει ότι η εφαρμογή ενός ορίου ταχύτητας δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά το αποτύπωμα άνθρακα της χώρας.

Κάποιοι άλλοι σημειώνουν ότι ο μέγας πολέμιος της ιδέας για επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας είναι οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες θα δουν τις πωλήσεις των γρήγορων αυτοκινήτων τους στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης να πέφτουν ραγδαία, καθώς κανείς δεν θα αγοράσει πχ μια Porsche για να «σέρνεται» στην Autobahn με 130 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube