Γερμανία: Εμπρησμός η φωτιά στο gigafactory της Tesla;

Γερμανία: Εμπρησμός η φωτιά στο gigafactory της Tesla;

Έρευνες από τη γερμανική αστυνομία μετά από ανάρτηση ακροαριστερών ακτιβιστών. 

Η γερμανική αστυνομία ερευνά αν μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοτάξιο του πρώτου ευρωπαϊκού gigafactory της Tesla είχε πολιτικό κίνητρο, αφού ακροαριστεροί ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη.

Η πυρκαγιά στο Gruenheide στην ανατολική πολιτεία του Βρανδεμβούργου νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατέστρεψε αρκετά καλώδια τροφοδοσίας που οδηγούσαν στο εργοτάξιο της Tesla, δήλωσε εκπρόσωπος του κρατικού γραφείου ποινικών ερευνών.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου είπε ότι η περίπτωση του εμπρησμού δεν αποκλείεται και οι ερευνητές εξετάζουν μια επιστολή που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα σε μια ριζοσπαστική αριστερή πλατφόρμα. Στην ανάρτηση αναφέρονταν πως η Tesla δεν είναι ούτε πράσινη ούτε οικολογική.

Η Tesla, η οποία έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να παράγει έως και 500.000 αυτοκίνητα Model Y ετησίως, μετέφερε χρονικά το άνοιγμα του gigafactory στα τέλη του 2021 από την αρχική ημερομηνία που ήταν η 1η Ιουλίου, καθώς στον αρχικό σχεδιασμό προστέθηκε και μια μονάδα παραγωγής μπαταριών.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο Elon Musk, έχει διαμαρτυρηθεί για τη γερμανική γραφειοκρατία που απαιτεί μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης κατασκευής του εργοστασίου, μετά από παρεμβάσεις και ενστάσεις περιβαλλοντολόγων που ανησυχούν για την τοπική πανίδα και τους υδάτινους πόρους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube