Geometry: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων της Geely

Geometry: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων της Geely

Το ηλεκτρικό σεντάν Geometry A έχει αυτονομία έως 500 km.

Ο κινεζικός όμιλος Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd στον οποίο ανήκουν οι Volvo, Lynk & Co, Geely, Lotus, Polestar, Proton και μέρος των Smart και Daimler, παρουσίασε μια νέα μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων με το όνομα Geometry μαζί με το πρώτο της μοντέλο Geometry A.

Στόχος της Geometry είναι να γίνει παγκόσμια μάρκα με έμφαση στην αγορά της Κίνας, ενώ στα σχέδια της νεοσύστατης εταιρείας είναι η παρουσίαση πάνω από 10 νέων ηλεκτρικών μοντέλων διαφόρων κατηγοριών μέχρι το 2025.

Geometry A

Το πρώτο από αυτά είναι το Geometry A, ένα premium ηλεκτρικό σεντάν με πλούσιο εξοπλισμό και σχετικά προσιτή τιμή.

Το μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, το βασικό με μπαταρία 51,9 kWh και αυτονομία 410 km και το ακριβότερο με μεγαλύτερη μπαταρία 61,9 kWh και αυτονομία 500 km (κύκλος μετρήσεων NEDC). Σύμφωνα με την Geometry, το όχημα μπορεί να φορτίσει από το 30% στο 80% της ενέργειας μέσα σε 30 λεπτά. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 120 kW και 250 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 8,8".

Geometry A

Το Geometry A θα εξοπλίζεται με συστήματα αυτόνομης οδήγησης "Luxury Level L2+ Intelligent Drive". Χάρη σε πολλαπλές κάμερες και αισθητήρες το μοντέλο διαθέτει αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης με αναγνώριση πεζών, ενεργό Cruise Control σε ταχύτητες μέχρι 150 km/h με λειτουργία Stop and Go, προειδοποίηση σύγκρουσης, διατήρηση λωρίδας και ειδοποίηση τυφλών σημείων.

Όσο για τις τιμές, το Geometry A ξεκινά από περίπου 27.652 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 32.920 ευρώ στην Κίνα. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει πάνω από 27.000 προπαραγγελίες για το Geometry A, με τις 18.000 να προέρχονται από χώρες εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube