General Motors, σκέψεις για επιστροφή στην Ευρώπη

General Motors, σκέψεις για επιστροφή στην Ευρώπη

H General Motors εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου ως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

General Motors

Περίπου πριν από πέντε χρόνια, το γκρουπ PSA απέκτησε από την General Μotors την Opel, η οποία ανήκει πλέον στο γκρουπ Stellantis. Έτσι, με την απόφαση αυτή, η GM αποχώρησε από την αγορά της Eυρώπης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Detroit Press, ο κολοσσός από την Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, η CEO της GM, Mary Barra, ανέφερε σε συνέδριο στο Los Angeles ότι η στροφή της General Μotors προς την ηλεκτροκίνηση είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την επιστροφή του Αμερικανού κατασκευαστή στην Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι στόχος της είναι από το 2035 η γκάμα του να αποτελείται από μοντέλα με μηδενικούς ρύπους. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να εισέλθουμε στην ευρωπαϊκή αγορά ως κατασκευαστής ηλεκτρικών μοντέλων», δήλωσε η Barra.

General Motors

Προς το παρόν, η Αμερική και η Κίνα εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για την General Μotors.

Παράλληλα, ο κατασκευαστής ήδη εργάζεται πάνω σε ένα πρότζεκτ κινητικότητας στην Ευρώπη, του οποίου ηγείται ο Mahmoud Samara, πρώην αντιπρόεδρος της Cadillac Β. Αμερικής.

Ο Samara μιλώντας για το μέλλον της General Motors στην Ευρώπη δήλωσε «η ομάδα μας σχεδιάζει να φέρει στην Ευρώπη τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες υπηρεσίες μας». 

Τέλος, φήμες θέλουν την GM να επιστρέφει στην Ευρώπη μέσω της Cadillac η οποία έχει υποσχεθεί ότι η γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική από το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube