General Motors: Οι ελαττωματικές κλειδαριές κόστισαν 74 ζωές

General Motors: Οι ελαττωματικές κλειδαριές κόστισαν 74 ζωές

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δική του έρευνα για τον αριθμό αυτό και μιλά για μεγάλο σκάνδαλο.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στην κλειδαριά του τιμονιού σε κάποια μοντέλα της General Motors και τα αρχικά τηλεγραφήματα μιλούσαν για 13 νεκρούς, αριθμός ούτως ή άλλως σημαντικός.

Ωστόσο, τελευταίο τηλεγράφημα του πρακτορείου  Reuters το οποίο επικαλείται δική του έρευνα, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στα 74. Οι θάνατοι αναφέρονται σε άτομα τα οποία ενεπλάκησαν σε ατυχήματα κατά τα οποία (πάντα σύμφωνα με τις Αρχές) δεν λειτούργησαν οι αερόσακοι.

Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Ελέγχου της Κυκλοφορίας ερευνούν ένα προς ένα τα ατυχήματα και ακόμη δεν έχουν καταλήξει στα ακριβή τους αίτια, αναφέρουν όμως καταγγελίες από οργανώσεις καταναλωτών που μιλούν για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ονομάζουν αυτό σαν την αιτία των θανάτων.

Να θυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο η Opel ανακάλεσε τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων για το συγκεκριμένο πρόβλημα στις κλειδαριές, το οποίο πάντα σύμφωνα με τις αμερικανικές οργανώσεις καταναλωτών ήταν γνωστό στην εταιρία πολλά χρόνια πριν.

Και ενώ ακόμη ουδείς μπορεί να απαντήσει αν οι ελαττωματικές κλειδαριές ευθύνονται για την απενεργοποίηση των αερόσακων στην κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, το Reuters αναφέρει πως η GM κατακλύζεται από δεκάδες αγωγές, με τους ιδιοκτήτες να διεκδικούν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube