Γαλλία: Ο Macron δίνει €30 δισ. για βιομηχανική καινοτομία και ηλεκτροκίνηση 

Γαλλία: Ο Macron δίνει €30 δισ. για βιομηχανική καινοτομία και ηλεκτροκίνηση 

Το σχέδιο «France 2030» θα επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς και ρομποτική.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron παρουσίασε ένα σχέδιο ύψους €30 δισ. για να ενισχύσει τη βιομηχανία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων €4 δισ. για τον τομέα των μεταφορών για την υποστήριξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και άλλων πρωτοβουλιών.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη, και ονομάζεται «France 2030», θα επενδύσει τα χρήματα για πέντε χρόνια σε τομείς που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς και ρομποτική.

«Θέλω να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία», δήλωσε ο Macron σε ομιλία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Χρειαζόμαστε τη χώρα να παράγει περισσότερα».

Ο Macron είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση και έθεσε εγχώριο στόχο 2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα έως το 2030.

«Χρειαζόμαστε μια βιομηχανική απάντηση στην πρόκληση της νέας εποχής στις μεταφορές», είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να παράγουμε οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων στη Γαλλία εάν η χώρα θέλει να έχει καθαρό στόλο οχημάτων.

Μεταξύ των πρόσφατων αντίστοιχων πρωτοβουλιών, η Renault δημιούργησε έναν εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη βόρεια Γαλλία και η Stellantis δημιούργησε μια κοινοπραξία με τη Total που στοχεύει στην κατασκευή ενός gigafactory στη Γαλλία για την κατασκευή μπαταριών.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε σε νέες καινοτόμες και ευέλικτες τεχνολογίες που αφορούν στην αυτοκίνηση», δήλωσε ο Macron, αναφερόμενος στα τρία εργοστάσια κατασκευής μπαταριών που σχεδιάστηκαν στη Γαλλία.

Να σημειώσουμε πως η γαλλική κυβέρνηση ήταν από τις πιο γενναιόδωρες στην Ευρώπη προσφέροντας κίνητρα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Στο πλαίσιο ενός μέτρου στήριξης € 8 δισ. που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τον Μάιο του 2020, οι αγοραστές θα μπορούν να επωφεληθούν συνολικής έκπτωσης πάνω από € 10.000 στην τιμή ενός νέου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η Γαλλία θα δαπανήσει επίσης €6 δισ. για να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών και ημιαγωγών, είπε ο Macron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube