Φυσικοί ήχοι ακόμα και "απρεπείς" για τις κόρνες και τους κινητήρες των Tesla

Φυσικοί ήχοι ακόμα και "απρεπείς" για τις κόρνες και τους κινητήρες των Tesla

Ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης για τα ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η Tesla θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της να επιλέγουν ήχο για την κόρνα αλλά και για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, προσθέτοντας μια ακόμη επιλογή εξατομίκευσης.

Χρήστες των κοινωνικών δικτύων ρώτησαν τον CEO της Tesla αν στους διαθέσιμους ήχους θα συμπεριλαμβάνεται και ο ήχος "αερισμού", με τον Elon Musk να το επιβεβαιώνει! Άλλες επιλογές θα είναι ο ήχος κατσίκας αλλά και ήχος από καρύδες εμπνευσμένος από ταινία των Monty Python.

Tesla

Αφορμή για τη νέα ιδέα του Elon Musk στάθηκε η νομοθεσία - από τον Σεπτέμβριο του 2020, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα πωλούνται στην αμερικανική αγορά θα πρέπει υποχρεωτικά να εκπέμπουν τεχνητό ήχο όταν ταξιδεύουν με ταχύτητες κάτω από 30 km/h (μετά από αυτή την ταχύτητα τα ελαστικά κάνουν αρκετό θόρυβο για να προειδοποιούν τους πεζούς). Όπως ανακοίνωσε η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) θα επιτρέπεται στις εταιρείες να προσφέρουν βιβλιοθήκες ήχων που θα πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ένταση, συχνότητα κτλ), δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής.

Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν οι ήχοι της Tesla όμως είμαστε σίγουροι πως αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των Model S, Model 3 και Model X θα σπεύσουν να τους χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube