node/36546

Φρανκφούρτη: Χιλιάδες διαδηλωτές «έπνιξαν» την Έκθεση

Ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος των αυτοκινήτων στις πόλεις, ειδικά των SUV.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σάββατο, σε μια δυναμική εμφάνιση των περιβαλλοντολογικών οργανώσεων της χώρας ενάντια στις αυτοκινητοβιομηχανίες και την κλιματική αλλαγή.
Η Αστυνομία της πόλης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 15.000, ενώ οι ίδιοι μιλούν για 25.000 άτομα ανάμεσα στα οποία και 18.000 ποδηλάτες.
Με κεντρικό σύνθημα «make love not CO2» και βασική απαίτηση των εξοβελισμό των αυτοκινήτων –κυρίως των SUV – από τις πόλεις, οι διαδηλωτές απέκλεισαν για ώρες την κεντρική είσοδο της Έκθεσης.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία κερδίζει χρήματα καταστρέφοντας το περιβάλλον», δήλωσε ο Marion Tiemann, ειδικός στις μεταφορές της Greenpeace και ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Είμαστε στη μέση μιας κλιματικής κρίσης».

Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η χώρα θα έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 μόνο κατά 30%.

Η σύγκρουση μεταξύ των Γερμανών περιβαλλοντολόγων και των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει πλήξει το κύρος των δεύτερων, που παράγουν το 5% της οικονομίας της Γερμανίας. Περίπου 820.000 άτομα απασχολούνται στην παραγωγή αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της VDA.
«Καλό θα ήταν σαν κοινωνία να μην δαιμονοποιούμε έναν από τους κορυφαίους κλάδους της οικονομίας της Γερμανίας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Axel Schmidt, επικεφαλής της έρευνας για την αυτοκινητοβιομηχανία στην εταιρεία συμβούλων Accenture.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες υφίστανται έντονη πίεση για επιτάχυνση της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα με υδρογόνο, μετά το dieselgate του 2015.

Volkswagen, Daimler και BMW ελπίσουν ότι σε 10 χρόνια περίπου τα μισά από τα αυτοκίνητά τους θα είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων. Για το λόγο αυτό θα επενδύσουν περίπου € 40 δις. στα επόμενα τρία χρόνια, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να διορθωθεί η εικόνα μιας βιομηχανίας που αμαυρώθηκε από το dieselgate και να αποφευχθεί η καθολική απαγόρευση των αυτοκινήτων ντίζελ στις πόλεις.

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.