Ford: Συνεχής άνοδος πωλήσεων στην Ευρώπη

Ford: Συνεχής άνοδος πωλήσεων στην Ευρώπη

Η εταιρεία αποχαιρετά το 2015 έχοντας παντού, μόνο θετικό πρόσημο.

Με τον Νοέμβριο να είναι ο καλύτερος μήνας για τη Ford  από το 2009, η εταιρεία αποχαιρετά το 2015 σημειώνοντας συνεχή άνοδο στις πωλήσεις, ενώ παράλληλα θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμη καλύτερο 2016.

Πιο αναλυτικά λοιπόν τον Νοέμβριο οι πωλήσεις της Ford στις 20 ευρωπαϊκές αγορές που δραστηριοποιείται ανήλθαν στις 101.500 μονάδες, ενώ από την αρχή του έτους έχει πουλήσει συνολικά 1.181.200 μοντέλα. Τα εν λόγω ποσοστά της σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο και την αρχή της χρονιάς είναι αυξημένα κατά 20,5% και 9,9%, αντίστοιχα. Συνεχίζοντας να μιλάμε με αριθμούς το μερίδιο αγοράς για τη Ford ήταν 7,9% το Νοέμβριο και 8,1% από την αρχή της χρονιάς. Οι καλύτερες επιδόσεις της το Νοέμβριο καταγράφηκαν στις αγορές της M. Βρετανίας, της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας, ενώ στις δυο πρώτες βρίσκονταν στην κορυφή από την αρχή του έτους.

Πιο αναλυτικά τα επιβατικά μοντέλα της Ford κατέλαβαν το 7,0% από το μερίδιο αγοράς το μήνα Νοέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση 0,3 % σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα Mondeo, C-Max και Fiesta, ενώ οι πωλήσεις του Mustang ξεπέρασαν τις 12.000 επί ευρωπαϊκού εδάφους. Από την κατηγορία των SUV ξεχώρισαν το Kuga και το EcoSport.

Στα επαγγελματικά οχήματα η Ford είχε επίσης επιτυχία με άνοδο 24%, καθώς διαθέτει έναν ισχυρό στόλο, τον οποίο απαρτίζει η οικογένεια του Transit (Custom, Connect και Courier), ενώ το pick-up Ranger ανέβηκε κατά 10% σε πωλήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube