Ford Sierra RS500: Επιστρέφει σε τρία μόλις αντίτυπα!

Ford Sierra RS500: Επιστρέφει σε τρία μόλις αντίτυπα!

Μόλις τρία αντίτυπα του θρυλικού Ford Sierra RS500 θα παραχθούν από τη βρετανική εταιρεία CNC Motorsport AWS, ακριβώς όπως κατασκευάζονταν το 1987…

Ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά μοντέλα της Ford, το Sierra RS500, επιστρέφει στους δρόμους μέσα στο 2022. Έστω και σε μόλις τρία αντίτυπα.

Η βρετανική φίρμα CNC Motorsport AWS εξασφάλισε τρία γνήσια, αχρησιμοποίητα πλαίσια από τη δεκαετία του ’80 και θα πατήσει πάνω σε πρωτότυπα σχέδια και δεδομένα προκειμένου να ανακατασκευάσει πλήρως το όχημα με τεχνικές… του σήμερα. Στην προσπάθεια της αυτή θα έχει ως σύμμαχο το φημισμένο οδηγό αγώνων Andy Rouse και την ομάδα μηχανικών του. 

sierra

Κάθε μονάδα, θα τροφοδοτείται από έναν αναβαθμισμένο 2,0 lt τούρμπο κινητήρα (στα πρότυπα του μοτέρ που είχε σχεδιάσει ο Vic Drake) ο οποίος θα αποδίδει 575 ίππους! Την κίνηση θα μεταφέρει στους πίσω τροχούς (με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης) ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο της Getrag. Κάθε «στοιχείο» του αυτοκινήτου, από τις ζάντες (205/50 R15) και τους προφυλακτήρες μέχρι τις αναρτήσεις και την εξάτμιση, θα είναι ίδιο με αυτά που εφοδίαζαν το μοντέλο του 1987! 

Το «ολοκαίνουργιο» Sierra RS500 κοστολογείται από τη CNC Motorsport στις 185.000 λίρες και κρίνοντας από την τρέλα των Άγγλων για το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται και τα τρία αντίτυπα του να γίνουν ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ. 

Το «κλασικό» RS500 Cosworth θυμίζουμε ότι είχε κατασκευαστεί σε 500 κομμάτια, εκ των οποίων 392 ήταν βαμμένα σε χρώμα μαύρο, 52 σε μπλε και 56 σε λευκό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube