Ford Mustang Mach-E: Η φόρτιση [video]

Ford Mustang Mach-E: Η φόρτιση [video]

Όταν μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το μεγαλύτερο μέλημα ενός υποψήφιου αγοραστή θα πρέπει να είναι πόση αυτονομία έχουν και πόσο γρήγορα φορτίζουν. Στην περίπτωση της Mustang Mach-E, η Ford δίνει την απάντηση με τον πιο πειστικό τρόπο.

Η νέα Mustang Mach-E βασίζεται επάνω σε ένα νέο πάτωμα, ονόματι Global Electrified 1 (GE1), το οποίο είναι ειδικά εξελιγμένο για EV. Πρόκειται για μία βαρέως τροποποιημένη έκδοση του C2, την οποία υπογράφει η Ford Team Edison, η μονάδα που έχει αναλάβει τη μεταστροφή της φίρμας στην ηλεκτροκίνηση. 

Εντός του δαπέδου κρύβεται ένας -νέας γενιάς- συσσωρευτής ιόντων λιθίου, που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη, με 288 κελιά, εξασφαλίζει 68 kWh (ωφέλιμα), ενώ η δεύτερη, αυξημένης αυτονομίας, διαθέτει 376 κελιά και 88 kWh. Νούμερα ικανά να προσφέρουν αυτονομία από 400 έως και 610 km, ανάλογα με την έκδοση και τους κινητήρες. 

Οι συσσωρευτές αυτοί είναι υψηλής απόδοσης, δοκιμασμένοι σε ακραίες συνθήκες και θερμοκρασίες και ασφαλισμένοι μέσα σε ένα ειδικό, αδιάβροχο κέλυφος που τους προστατεύει από τυχόν συγκρούσεις. Χάρη σε ένα προηγμένο, ενεργό σύστημα διαχείρισης της θερμότητας, μπορούν να διατηρούν τη λειτουργία τους εντός του επιθυμητού εύρους. Έτσι βελτιστοποιείται η διάρκεια ζωής, η απόδοσή τους σε συνθήκες αυξημένης ροής ενέργειας και ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης. 

mustang

Ενδεικτικά, σε σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος, η Mustang Mach-E μπορεί να αξιοποιήσει παροχές έως 11 kW, ενώ σε ταχύτερους φορτιστές συνεχούς ρεύματος το νούμερο ανεβαίνει στα 150 kW. Πιο απλά, ακόμα και με το μεγάλο συσσωρευτή των 88 kWh μπορεί σε 10 μόλις λεπτά να κερδίσει αυτονομία άνω των 100 km, ενώ σε 45 λεπτά να έχει φορτίσει στο 80%. 

Όσο για την πρακτικότητα στη χρήση, η Ford φρόντισε να δημιουργήσει μία σειρά από video, για την αγορά της Αμερικής. Τα ίδια ισχύουν και εδώ, με τη διαφορά όμως πως θα δείτε ελαφρά διαφοροποιημένα βύσματα. Κατά την άποψή μας αξίζει να τα παρακολουθήσετε, καθώς ανοίγουν ένα παράθυρο στο πως θα προγραμματίζουμε τα ταξίδια μας και θα φορτίσουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα αυτοκίνητά μας, στα χρόνια που έρχονται. 

 

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube