Ford GT 2006: Ρεκόρ στο μίλι από στάση [video]

Ford GT 2006: Ρεκόρ στο μίλι από στάση [video]

Δείτε την ασύλληπτη ταχύτητα που έπιασε το street legal Ford GT BADDGT στο μίλι από στάση, κάνοντας τις Chiron και Agera RS να μοιάζουν με ασθμαίνοντα λεωφορεία.

Από τη μια έχουμε την Bugatti που ψάχνει για εξελιγμένα λάστιχα και αναβαθμίσει την αεροδυναμική της Chiron για να περάσει τα 420 km/h του ηλεκτρονικού κόφτη. Και από την άλλη το Hennesey Venom F5 που υπόσχεται να ξεπεράσει τα 482 km/h (300 mph).

Κι ενώ ο χορός των hypercar στο κυνήγι των εντυπώσεων, αλλά και των εντυπωσιακών επιδόσεων καλά κρατεί, ένα Ford GT του 2006 μίλι έγραψε 471,4 km/h, περνώντας τη γραμμή του μιλίου από στάση. Δηλαδή τα 0-1.609 m και κάτι ψιλά σε πόντους από στάση. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Koenigsegg Agera RS που κατέχει το ρεκόρ στο 0-400-0 km/h για αυτοκίνητα παραγωγής, για τα 400 km/h από στάση χρειάστηκε 1.958 m.

Ο Johnny Bohmer ολοκλήρωσε λοιπόν χτες ένα high-speed run με το νόμιμα κυκλοφορούν στο δρόμο BADDGT, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του ιδίου που ήταν τα 455,8 km/h. Πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που ο Bohmer πέρασε αρχικά τα 402,3 km/h (250 mph), στη συνέχεια τα 442,6 km/h (275 mph) και τελικά τα 455,8 km/h που καταγράφηκε και ως Guinness World Record για το μίλι από στάση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο εκπληκτικά και παράξενα παγκόσμια ρεκόρ [videos]

Η νέα απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ έγινε στο Kennedy Space Center στη Florida, στο ίδιο πεδίο όπου ο Bohmer πέτυχε το προηγούμενο ρεκόρ. Πρόκειται για τον ίδιο οδηγό, που από τον περασμένο Φεβρουάριο κατέχει το ρεκόρ του μιλίου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το Genovation Cars GXE και πέρασμα στα 306,5 km/h.

Κατά ατυχή συγκυρία, το παλιό ρεκόρ εξακολουθεί και ισχύει, καθώς η πιστοποίηση δεν έγινε από τα στελέχη του Guinness World Record που δεν παρευρίσκονταν στο run. To ρεκόρ όμως, έστω και ανεπιβεβαίωτο επισήμως, είναι απίστευτο επίτευγμα. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το BADDGT είναι ταξινομημένο για να κυκλοφορεί στους δρόμους της Florida και διαθέτει πλήρως λειτουργικό σύστημα κλιματισμού και ηχοσύστημα «high-end», προαπαιτούμενα και τα δύο για να θεωρηθεί «street-legal» από το Guinness. Τα 471,4 km/h δεν είναι το τέλος των προσπαθειών του Bohmer, καθώς τα 483 km/h (300 mph) είναι ο επόμενος στόχος του. Σύμφωνα με τον ίδιο δε, η επιχείρηση θα γίνει μέσα στο 2017 κατά τη διάρκεια αεροδυναμικής δοκιμής του αυτοκινήτου στην ευθεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube