Ford: Δεν θα υπάρξει Fiesta RS, το ST είναι υπεραρκετό

Ford: Δεν θα υπάρξει Fiesta RS, το ST είναι υπεραρκετό

Μέσα στο 2019 θα υπάρξει και μια έκδοση του ST με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη Ford να βγάζει στην παραγωγή το Fiesta RS, φαίνεται ότι το ST κρίνεται υπεραρκετό από τους ιθύνοντες της εταιρείας ως η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της εταιρείας.

Έτσι, με δηλώσεις του ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford για την Ευρώπη, ο Amko Leenarts, βάζει τέλος στα όποια σενάρια ξεκαθαρίζοντας ότι το ST κινείται σε τόσο υψηλά επίπεδα που δεν χρειάζεται άλλη ισχυρότερη έκδοση (διαβάστε τη δοκιμή του Fiesta ST από το DRIVE).

Όπως είπε ο Amko Leenarts, το ST που αυτή τη στιγμή προσφέρεται μόνον με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, μέσα στο 2019 θα εφοδιαστεί και με μια έκδοση με αυτόματο διπλού συμπλέκτη, έτσι ώστε να «ισορροπήσει» πλήρως απέναντι στον ανταγωνισμό του όπως αυτός ορίζεται από τα Clio RS και VW Polo GTI. Για το τελευταίο οι φήμες θέλουν να ετοιμάζεται μια έκδοση Clubsport με 261 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε και το DRIVE μετά την οδήγηση του νέου Fiesta ST, η Ford έκανε το ST πιο άνετο και εκλεπτυσμένο για καθημερινή χρήση και ταυτόχρονα πιο σκληροπυρηνικά οδηγοκεντρικό, πετυχαίνοντας  το θεωρητικά ακατόρθωτο: Να υλοποιήσει το τέλειο μικρό GTI. Αυτό του καιρού μας ή και των τελευταίων δεκαετιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube