Ford: Αυξάνει τον ρυθμό παραγωγής του Ranger για την Ευρώπη

Ford: Αυξάνει τον ρυθμό παραγωγής του Ranger για την Ευρώπη

Η επιτυχία του pick-up της Ford είναι τέτοια στη Γηραιά Ήπειρο, που το Μπλε Οβάλ αναγκάζεται να επιταχύνει το ρυθμό του νοτιοαφρικανικού εργοστασίου, υπεύθυνο για την παραγωγή του Ranger.

Η αγορά pick-up στην Ευρώπη καλά κρατεί. Και το Ford Ranger βρίσκεται πάνω στο κύμα, εμπρός από ανταγωνιστές όπως το VW Amarok, το Nissan Navara, το FIAT Fullback, το Renault Alaskan, το Toyota Hilux, το Isuzu D-Max, το Mitsubishi L200 και το Mazda BT50. Η εμπορική επιτυχία του δε είναι τέτοια, που η αμερικανική φίρμα αυξάνει το ρυθμό παραγωγής του εργοστασίου της που εδρεύει στη Νότιο Αφρική.

Το καροτσάτο μοντέλο της Ford, για να μιλήσουμε με αριθμούς, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30,4% των πωλήσεων στην κατηγορία του. Ποσοστό που αποτελεί αποτέλεσμα πωλήσεων-ρεκόρ στις 20 ευρωπαϊκές αγορές που διατίθεται το αμερικανικό pick-up. Επίδοση που έρχεται μάλιστα ως απότοκο προηγούμενων ετών-ρεκόρ, αφ’ ότου λανσαρίστηκε στην Ευρώπη, το 1999. Ο Roeland de Waard επικεφαλής μάρκετινγκ της Ford δήλωσε: «Η Ford λανσάρει μπόλικα “ψηλά” μοντέλα την κατάλληλη στιγμή για να ανταποκριθεί τέλεια στις απαιτήσεις της πελατείας. Παράλληλα, η ηγετική θέση μας στα επαγγελματικά οχήματα συνεχίζεται με αύξηση του όγκου των πωλήσεων το δεύτερο 3μηνο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Ranger Raptor

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ford Ranger είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, ύστερα από την ανανέωσή του στην αρχή του χρόνου, με δίλιτρο μοτέρ 170 ή 213 PS που συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με 10άρι αυτόματο και -φυσικά- στάνταρ τετρακίνηση. Οι διαμορφώσεις στην καροσερί είναι Single Cab, Rap Cab και Double Cab. Η τιμή του ξεκινά από τις €30.742 για ένα δίλιτρο Single Cab με 170 άλογα, 6άρι σασμάν και επίπεδο εξοπλισμού XL για να φτάσει τις €55.802 για ένα Raptor.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube