Ford 7.3L Megazilla: Αντίβαρο στην ηλεκτροκίνηση

Ford 7.3L Megazilla: Αντίβαρο στην ηλεκτροκίνηση

H Ford φημολογείται πως σχεδιάζει μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση του 7.3L Godzilla V8, εφοδιασμένη με διπλό τούρμπο, με ισχύ πιθανά άνω των 700 ίππων.

Η είδηση αυτή αφορά κυρίως την αμερικάνικη αγορά, καθώς ο 7.3L Godzilla V8 είναι ένας κινητήρας που παρουσιάστηκε πέρυσι, για να εφοδιάσει την Super Duty σειρά των pickup της Ford. Ακολουθώντας το δόγμα του «there’s no replacement for displacement» αποδίδει, στην ισχυρότερη εκδοχή του, 436 PS ισχύος και 644 Nm ροπής. Φαίνεται όμως πως αυτά τα νούμερα δεν είναι αρκετά για κάποιους, ωθώντας την εταιρία να αναζητήσει κάτι ακόμα πιο δυνατό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ford Authority, αυτή τη στιγμή οι Αμερικάνοι βρίσκονται στη φάση δοκιμών μίας υπερτροφοδοτούμενης εκδοχής του εν λόγω συνόλου. Η επονομαζόμενη Megazilla έκδοση θα φέρει δύο τούρμπο, ικανά να εκτοξεύσουν την ισχύ σε νούμερα άνω των 700 ίππων. Κάποιες πρώτες φήμες είχαν ακουστεί πέρυσι το Δεκέμβριο, τώρα όμως γίνεται λόγος για τουλάχιστον δύο «μουλάρια» που γράφουν χιλιόμετρα στο δρόμο, ώστε οι άνθρωποι της Ford να αντλήσουν δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο.

Το αν τελικά μία τέτοια έκδοση του κινητήρα θα βρει το δρόμο της παραγωγής, δεν το γνωρίζουμε. Από τη μία είναι σίγουρο πως θα βρεθούν αρκετοί να μαγευτούν από την ονομασία και την ισχύ που προσφέρει ένα τέτοιο σύνολο. Από την άλλη όμως θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς και τις εκπομπές των ρύπων, που πιθανά θα έφερναν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους Κινέζους να το δεχτούν να κυκλοφορήσει στη χώρα τους…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube