Ford: Θα διατηρήσουμε τον V8 για όσο το δυνατόν περισσότερο

Ford: Θα διατηρήσουμε τον V8 για όσο το δυνατόν περισσότερο

Παρά την παγκόσμια τάση για εξηλεκτρισμό που θέλει τα μοτέρ μεγάλου κυβισμού να εξαφανίζονται, η Ford δηλώνει πίστη στον V8.

Μπορεί η αυτοκίνηση να οδεύει προς ένα ηλεκτρικό μέλλον με σταδιακή εξάλειψη των κινητήρων μεγάλου κυβισμού και αντικατάστασή τους από υβριδικά συστήματα κίνησης, όμως η Ford δηλώνει αποφασισμένη να διατηρήσει τον παραδοσιακό V8 στη γκάμα της για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Ford Authority ο Kumar Galhotra, αντιπρόεδρος της Ford και υπεύθυνος για την αγορά της Β.Αμερικής αναφέροντας πως η παραγωγή του V8 θα συνεχιστεί για το άμεσο μέλλον. Όταν ρωτήθηκε για το μέχρι πότε θα επιβιώσει ο V8, o Galhotra είπε:

«Η μετάβαση από θερμικά μοτέρ σε ηλεκτρικά συστήματα κίνησης εκτυλίσσεται ήδη μπροστά στα μάτια μας , όμως το πότε θα ολοκληρωθεί έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως τα κόστη των μπαταριών, των καυσίμων αλλά και τη νομοθεσία. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα είναι τόσο πολλοί που δεν πιστεύω πως υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη για το πότε ακριβώς θα γίνει η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, όμως η αλλαγή είναι γεγονός.»

Αρκετοί ανταγωνιστές της Ford έχουν καταργήσει τους V8 από τη γκάμα τους, όμως το μπλε οβάλ επιμένει με τα παρακάτο διαθέσιμα σύνολα:

  • 5.0 Coyote V8
  • 6.2 Boss V8
  • 7.3 Godzilla V8
  • 5.2 Voodoo V8
  • 5.2 Predator V8
  • 8.7 Power Stroke Scorpion V8

Να θυμίσουμε πως το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford είναι η εικονιζόμενη Mustang Shelby GT500 με κομπρεσοράτο κινητήρα V8 5,2 λίτρων που αποδίδει 770 PS και 850 Nm ροπής.

[Πηγή: Ford Authority μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube