Φοβούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το νερό; [videos]

Φοβούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το νερό; [videos]

Η Jaguar I-Pace δίνει την απάντηση, εκτελώντας διαγωνισμό σλάλομ, σε πίστα για… κανό!

Οι διεθνείς αγώνες Invictus Games διοργανώνονται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο για τραυματίες, αναπήρους και ασθενείς ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων, που διαγωνίζονται σε 11 διαφορετικά αθλήματα.

Φέτος οι αγώνες έγιναν στο νησί Cockatoo του Sydney, στην Αυστραλία, και πήραν μέρος 12 εθνικές ομάδες των δύο ατόμων. Ανάμεσα στις δοκιμασίες ήταν και το Jaguar Land Rover Driving Challenge.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες πήραν από μια ηλεκτρική Jaguar I-Pace, με την οποία έπρεπε να εκτελέσουν τρεις δοκιμασίες, μεταξύ των οποίων και το σλάλομ για κανό, σε ειδική δεξαμενή νερού, ανάμεσα σε διαφορετικά χρωματισμένες «πόρτες». Στη συνέχεια διαγωνίστηκαν σε δοκιμασία ακριβείας και σε ελιγμούς ανάμεσα σε «έξυπνους» κώνους με φως που άναβε βάσει τυχαίου αλγορίθμου ώστε να δοκιμαστούν τα ανακλαστικά και η ετοιμότητα των διαγωνιζομένων.

Η Jaguar διαφήμιζε εξαρχής ότι η I-Pace μπορεί να κινηθεί σε “light” διαδρομές εκτός δρόμου και να διασχίσει μικρά ρυάκια. Εδώ έδωσε τα ρέστα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

Οι ομάδες βαθμολογήθηκαν σε τρεις τομείς: οδηγικές δεξιότητες, ικανότητα προσανατολισμού, παρατηρητικότητα και ομαδική δουλειά. Όπως λέει το δελτίο Τύπου, «η ομαδικότητα και η ακρίβεια είναι πιο σημαντικές από την ταχύτητα στην εκδήλωση αυτή που αντικατοπτρίζει τη σημασία της οδήγησης σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις».

Τελικά, νικήτρια ομάδα ήταν αυτή της Γαλλίας, με δεύτερη την Αυστραλία και τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο.

[Πηγές: Jaguar Land Rover, DPCcars μέσω InsideEVs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube