Φλέγεται πλοίο με 3.000 αυτοκίνητα ανοικτά της Ολλανδίας

Φλέγεται πλοίο με 3.000 αυτοκίνητα ανοικτά της Ολλανδίας

Μεταφέρει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την κατάσβεση της φωτιάς να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Νεκρό ένα μέλος του πληρώματος, ενώ πολλά άλλα έχουν τραυματιστεί.

Μια πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε σχεδόν 3.000 αυτοκίνητα έκαιγε ανεξέλεγκτα την Τετάρτη στη Βόρεια Θάλασσα, με την ολλανδική ακτοφυλακή να ανακοινώνει ότι ένα μέλος του πληρώματος πέθανε και πως πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.

Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τις αρχές να μη βυθιστεί το πλοίο, που πλέει κοντά σε ένα σημαντικό βιότοπο για αποδημητικά πτηνά.

Βάρκες και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για να αποβιβαστούν τα 23 μέλη του πληρώματος από το πλοίο, αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σβήσουν τη φωτιά, ανέφερε η ακτοφυλακή. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή και δεν ήταν σαφές πώς πέθανε το μέλος του πληρώματος.

 Fremantle

Μερικά από τα μέλη του πληρώματος πήδηξαν από το κατάστρωμα του πλοίου στη θάλασσα, με αποτέλεσμα πολλοί να υποστούν κατάγματα, ενώ άλλοι φέρουν εγκαύματα και έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά πλοία στο σημείο για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να δουν πώς να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά», δήλωσε τηλεφωνικά η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Lea Versteeg.

«Αλλά όλα εξαρτώνται από τον καιρό και τη ζημιά στο σκάφος. Επομένως, αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ... θα συμβεί η λιγότερο κακή κατάσταση», πρόσθεσε η Versteeg.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό το πλοίο να βυθιστεί, η Versteeg είπε ότι «Είναι ένα σενάριο που λαμβάνουμε υπόψη και προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια».

Μέχρι νωρίς το απόγευμα, δύο πλοία βρίσκονταν δίπλα στο φορτηγό, σε μια προσπάθεια να τα κρυώσουν, είπε η ακτοφυλακή, αλλά οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες στο πλοίο και καπνός έβγαινε από το αμπάρι του.

 Fremantle

Ο πλοίο Fremantle έπλεε από το γερμανικό λιμάνι Bremerhaven προς το Port Said στην Αίγυπτο όταν έπιασε φωτιά περίπου 27 km (17 μίλια) βόρεια του ολλανδικού νησιού Ameland.

Η τοποθεσία του είναι κοντά σε μια αλυσίδα από ολλανδικά και γερμανικά νησιά δημοφιλή στους τουρίστες στη ρηχή Θάλασσα Wadden, μια περιοχή που περιγράφεται από την UNESCO ως «το μεγαλύτερο αδιάσπαστο σύστημα παλίρροιας άμμου και λάσπης στον κόσμο» και «ένα από τα τις πιο σημαντικές περιοχές για τα αποδημητικά πτηνά στον κόσμο».

 Fremantle

«Μεταφέρει 2.857 αυτοκίνητα, από τα οποία τα 25 είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γεγονός που έκανε τη φωτιά ακόμα πιο δύσκολη. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις αυτό το είδος πυρκαγιάς υπό έλεγχο και ακόμη και σε ένα τέτοιο σκάφος δεν είναι εύκολο», είπε η Versteeg.

Οι αρχές στη Γερμανία ήταν επίσης σε επιφυλακή, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής διοίκησης θαλάσσιων καταστροφών στη βόρεια πόλη Cuxhaven, προσθέτοντας ότι προσέφερε υποστήριξη στις ολλανδικές αρχές. Πρόσθεσε ακόμα ότι τα πλοία διάσωσης και οι ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν εάν χρειαστεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube