Fisker Inc: Το πρώτο ηλεκτρικό Popemobile

Fisker Inc: Το πρώτο ηλεκτρικό Popemobile

H Fisker θα δωρίσει στον Πάπα Φραγκίσκο, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Popemobile. Ένα ειδικά διαμορφωμένο Ocean Electric SUV.

Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι από το επόμενο έτος, οι μετακινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου, θα πραγματοποιούνται με το Ocean Electric SUV. Ως είθιστε, και το δημιούργημα της Fisker, θα διαθέτει ειδικό αλεξίσφαιρο γυάλινο «τρούλο» χωρίς όμως να απολέσει τους ηλιακούς συλλέκτες που διαθέτει στην οροφή του το όχημα. Επιπλέον, όλα τα πλαστικά μέρη του μοντέλου, έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμα υλικά και συγκεκριμένα από πλαστικά μπουκάλια που έχουν ανασυρθεί από τις θάλασσες. 

Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Henrik Fisker και Dr. Geeta Gupta-Fisker, συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι για το πόσο προσεκτικός είναι με το περιβάλλον ο Πάπας αλλά και τις δράσεις που έχει αναλάβει προκειμένου να συνδράμει στην κλιματική αλλαγή. 

fisker

Η παραγωγή του Ocean Electric SUV θα ξεκινήσει το Νοέμβριο από τη Magna International Inc στην Ευρώπη. Η Fisker δεν αποκάλυψε το κόστος του τροποποιημένου οχήματος που προορίζεται για τον Πάπα, σίγουρα όμως θα υπερβαίνει κατά πολύ τα 37.499 δολάρια που κοστίζει το απλό μοντέλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε ένα ακόμη δώρο, ένα υδρογονοκίνητο Toyota Mirai και αυτό ειδικά τροποποιημένο για τις ανάγκες μετακίνησης του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube