FΙΑΤ: Ξεκινά το πλάνο μετατροπής της σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα

FΙΑΤ: Ξεκινά το πλάνο μετατροπής της σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα

Το πλάνο του ομίλου Stellantis θα μετατρέψει τη Fiat σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2027.

H πρόσφατη οικονομική έκθεση του ομίλου Stellantis που αφορά το 2021, αναφέρεται ξεχωριστά στη μετάβαση της Fiat σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα με ορίζοντα το 2027.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το πλάνο αναφέρει πως θα προκύψει άμεσα κι άλλο ένα EV μοντέλο στην γκάμα της για το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα, πέραν του ότι θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε με εκκίνηση πωλήσεων το 2023. 

Αυτό θα έρθει σύμφωνα με πληροφορίες του ομίλου να ενισχύσει την πορεία του Fiat 500e το οποίο σύμφωνα με την έκθεση του 2021, αποτέλεσε το πιο εμπορικό μοντέλο στην κατηγορία των μίνι με 44.000  πωλήσεις.

Fiat 500e interior

Για την υλοποίηση του πλάνου της, θα επενδυθούν στη Fiat πάνω από 30 δις € έως το 2025, ενώ μέρος των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθούν για την μετατροπή του εργοστασίου της εταιρείας στο Torino (Mirafiori plant), σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα θα επενδυθούν και για την μονάδα κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου στο Termoli.  

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από το πλάνο του ομίλου όμως πέραν του εξηλεκτρισμού της Fiat, είναι τα 17 μοντέλα που περιμένουμε μέσα στη διετία 2022-2023 για όλες τις μάρκες του, εκ των οποίων τα 13 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα 4 Plug-In Hybrid. 

Stellantis plan
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube