Το FIAT 124 Spider κοντράρει το MX-5 στις ΗΠΑ

Το FIAT 124 Spider κοντράρει το MX-5 στις ΗΠΑ

Η ιταλική εκδοχή του roadster φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά σε πωλήσεις στην αμερικανική αγορά, απειλώντας την κυριαρχία του Mazda MX-5.

Οι πωλήσεις του FIAT 124 Spider ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, και προς το παρόν φαίνεται ότι ιταλικό μοντέλο έχει τα φόντα να προσπεράσει το ιαπωνικό αδερφάκι του.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ πουλήθηκαν 505 MX-5 και 444 124 Spider. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για νούμερα χαμηλότερα από εκείνα των προηγούμενων μηνών, όμως η μεταξύ τους διαφορά παραείναι μικρή.

Άλλωστε το Mazda MX-5 διατίθεται εδώ και αρκετό καιρό, και ο φετινός Οκτώβριος ήταν χειρότερος κατά 53,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ενδιαφέρον για το ιαπωνικό roadster έχει μειωθεί, αφού συνολικά από την αρχή της χρονιάς το ΜΧ-5 έχει σημειώσει αύξηση 16,6% σε σχέση με το αντίστοιχο 10μηνο του 2015, με 8.345 αντί για 7.153 πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 Λόγοι για τους οποίους το MX-5 είναι το πιο επιτυχημένο sportscar

Το σίγουρο είναι ότι κατά τους χειμερινούς μήνες οι πωλήσεις των ανοιχτών μοντέλων φθίνουν. Γι’ αυτό η FIAT προχώρησε σε προσφορές, χαρίζοντας $500 στον αγοραστή κάθε 124 Spider. Ενώ μέχρι πρότινος η βασική έκδοση του ιταλικού μοντέλου ήταν ακριβότερη από το αντίστοιχο βασικό ΜΧ-5, πλέον κοστίζει $500 λιγότερο. Οπότε το να δούμε το ιταλικό να κάνει την προσπέραση δεν αποκλείεται καθόλου.

Απλώς αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, αφού από τις αρχές του 2017 θα διατεθεί στην αγορά και το Mazda MX-5 RF, το οποίο αναμένεται να δώσει νέα ώθηση πωλήσεων στο ιαπωνικό μοντέλο.

[Πηγή: Car Buzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube