Ferrari: O John Elkann ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση

Ferrari: O John Elkann ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση

Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, John Elkann, δήλωσε σίγουρος ότι η ιταλική φίρμα θα έχει το προβάδισμα και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Ως γνωστών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει προτείνει την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2035 και μετά ως μέτρο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους της Ferrari, John Elkann, ερωτηθείς κατά πόσον η ιταλική φίρμα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, υπήρξε ξεκάθαρος στα «πιστεύω» του.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Αντιμετωπίζουμε τους νέους κανονισμούς ως μία ευπρόσδεκτη πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Elkann, πιστεύει ακράδαντα ότι οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την ηλεκτροκίνηση και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες θα επιτρέψουν στην Ferrari να προσφέρει στους θαυμαστές της ακόμα πιο ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα. Άλλωστε για το λόγο αυτό προσέλαβε πριν από δύο μήνες το νέο επικεφαλής της φίρμας, τον Benedetto Vigna (θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του από 1η Σεπτεμβρίου), ούτως ώστε να οδηγήσει την εταιρεία στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ένα από τα καθήκοντα του Vigna είναι να σφυρηλατήσει τις νέες συνεργασίες για τη Ferrari, όπως για παράδειγμα με τη Yasa Limited από τη Βρετανία (εταιρεία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων μπαταρίες και συνεργάζεται και ο όμιλος Daimler) αλλά και με πολλές ακόμα τεχνολογικές φίρμες που εξειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες. 

elkann

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τις νέες βιομηχανικές συνεργασίες μας και τα κοινά προγράμματα εξέλιξης, θα παρουσιάσουμε προϊόντα που όμοια τους δε θα υπάρχουν στον ανταγωνισμό» τόνισε ο John Elkann, ο οποίος υπενθύμισε στους οικονομικούς αναλυτές ότι η Ferrari εξελίσσει ήδη το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το 2025. 

Χθες, η ιταλική φίρμα έκανε γνωστό ότι τα κέρδη προ φόρων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 386 εκ. ευρώ (458 εκ. δολάρια), εμφανίζοντας άκρως ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης ειδικά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Ferrari αύξησε επίσης τα ταμειακά της διαθέσιμα για το τρέχον έτος σε περίπου 450 εκ ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube