Ferrari: «Χαιρετίζουμε μια σωστή απόφαση»

Ferrari: «Χαιρετίζουμε μια σωστή απόφαση»

Η Ferrari συνεχάρη την ΕΕ για την απόφαση της να δώσει παράταση ζωής και μετά το 2035 στα θερμικά σύνολα άπαξ και χρησιμοποιούν e-fuels, τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή υπάρχει πλέον «μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων» από τους κατασκευαστές.

Η αντίδραση της Ferrari στην απόφαση της ΕΕ ήταν άμεση και ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της φίρμας, Benedetto Vigna, ο οποίος έσπευσε να «χαιρετίσει» τα σχέδια των 27 κρατών-μελών για επέκταση της ζωής των θερμικών συνόλων και μετά το 2035, από τη στιγμή που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά e-fuels.

Ferrari

Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari έκανε λόγο για «μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων» πλέον από τους κατασκευαστές και ειδικά για εταιρείες όπως η «δική» του που δεν είναι mass production.

«Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι πέραν των ηλεκτρικών μοντέλων που εξελίσσουμε, μπορούμε πλέον και με τη βούλα να συνεχίσουμε την εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης» δήλωσε ευθύς αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΕ, ο Benedetto Vigna, σε εκπροσώπους του Τύπου. 

Η Ferrari, που πέρσι έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της με περισσότερες από 13.000 ταξινομήσεις, δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα έναν ακριβή «χάρτη» για τη μετάβαση της στην εποχή της πλήρους ηλεκτροκίνησης. 

Παράγει ήδη υβριδικές προτάσεις και έχει υποσχεθεί ότι μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα. Οι πωλήσεις της όμως βασίζονται στην πλειονότητα τους στους ισχυρούς βενζινοκινητήρες της. 

Ferrari

Οι Ιταλοί έχουν δηλώσει ότι η εξηλεκτρισμένη γκάμα τους θα καταλαμβάνει το 80% των πωλήσεων της μέχρι το 2030, με το υπόλοιπο 20% να τροφοδοτείται από μηχανές εσωτερικής καύσης.

«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε μετά από τις τρέχουσες εξελίξεις», δήλωσε ο Vigna για να συμπληρώσει, «Δεν θέλουμε να πούμε στους πελάτες μας ποιο αυτοκίνητο θα αποκτήσουν. Μπορούμε όμως να τους προσφέρουμε τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης και θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους». 

Η Ferrari από το 2022 έως και το 2026 έχει ανακοινώσει ότι τα θα δαπανήσει περισσότερα από 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης καθώς και για θερμικά σύνολα που να είναι όμως συμβατά με e-fuels.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube