Ferrari: Ετοιμάζει ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα V12

Ferrari: Ετοιμάζει ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα V12

Οι μηχανικοί του Maranello εργάζονται σε μια νέα έκδοση του μοτέρ που θα αποδίδει πάνω από 830 PS.

Μπορεί ο V12 της Ferrari 812 Competizione που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες να είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει βγει ποτέ από το Maranello, όμως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η Ferrari ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο δυνατό!

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Michael Leiters, δήλωσε στο Autocar πως οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας εργάζονται πάνω σε έναν ακόμα ισχυρότερο V12. Αυτό σημαίνει πως το ατμοσφαιρικό δωδεκακύλινδρο μοτέρ θα αποδίδει πάνω από 830 PS!

Όπως αποκάλυψε ο Enrico Galliera, υπεύθυνος marketing της Ferrari, το μοντέλο που θα φορέσει τον εν λόγω κινητήρα δεν θα είναι μια έκδοση πίστας της 812. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως έχουμε να κάνουμε με ένα νέο μοντέλο παραγωγής!

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο νέος κινητήρας να τοποθετηθεί σε μοντέλο περιορισμένης παραγωγής της σειράς Icona, στα πρότυπα των Ferrari Monza SP1 και SP2. Μια άλλη πιθανότητα θα ήταν να τον δούμε στο διάδοχο της La Ferrari, την απόλυτη ναυαρχίδα του Maranello που θεωρείται δεδομένο πως θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης με V12. Τέλος, η επερχόμενη Purosangue, θα μπορούσε να φορέσει V12 προκειμένου να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ως το πρώτο hyper-SUV της Ferrari και πιθανότατα το ταχύτερο μοντέλο της κατηγορίας.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube