Ferrari: Εκτοξεύτηκε η χρηματιστηριακή της αξίας

Ferrari: Εκτοξεύτηκε η χρηματιστηριακή της αξίας

Εφτασε τα 29,8 δισ. δολάρια ξεπερνώντας εταιρείες όπως η General Motors και η Ford. 

Κέρδη μεγαλύτερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε η Ferrari με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει άνοδο κατά 7%. Παρά το κλείσιμο του εργοστασίου της τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5% σε 2.738 οχήματα. Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 1% μόνο στα 1,02 δισ. δολάρια – ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφώνονταν στα 852 εκατ. δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επανεκκίνησε την λειτουργία των εργοστασίων της στο Maranello και τη Modena και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στην πλήρη παραγωγική δραστηριότητα.

Παρόλο που η Ferrari παράγει μόνο 10.000 αυτοκίνητα ετησίως, έναντι των περίπου 7,7 εκατ. οχημάτων που παρήγαγε η General Motors πέρυσι, οι επενδυτές εκτιμούν ότι το ιστορικό όνομα της εταιρείας, οι υψηλές τιμές και τα περιθώρια κέρδους πιθανότατα θα στηρίξουν τη μετοχή της κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας καλύτερα από ότι σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari έφτασε τα 29,8 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα για την General Motors η χρηματιστηριακή της αξίας έπεσε στα 29,3 δισ δολάρια ενώ για την Ford μειώθηκε στα 19,2 δισ. δολάρια. Η Fiat Chrysler καταγράφει μείωση της χρηματιστηριακής αξίας κάτω από 13 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχής της Ferrari έχει υπερδιπλασιαστεί από την εποχή της «ανεξαρτητοποίησής» της.

Παρότι η Ferrari μείωσε τις εκτιμήσεις κερδών για το 2020 και προειδοποίησε για παρατεταμένη αδυναμία από τις δραστηριότητές της στην Formula 1 το δεύτερο τρίμηνο, οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν από τις σχετικά ήπιες αναθεωρήσεις της για το επόμενο έτος.

Τον Απρίλιο, η Ferrari ανακοίνωσε μέρισμα 1,13 ευρώ ($ 1,23) ανά μετοχή, αυξημένο κατά 10%. Στην ανακοίνωση για τα κέρδη, η Ferrari δήλωσε ότι μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα στο επίπεδο μεταξύ των 3,4 δισ. ευρώ έως 3,6 δισ. ευρώ, από 4,1 δισ. ευρώ της αρχικής εκτίμησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube