FCA και Renault ελπίζουν ότι οι συνομιλίες για συγχώνευση θα ξεκινήσουν πάλι

FCA και Renault ελπίζουν ότι οι συνομιλίες για συγχώνευση θα ξεκινήσουν πάλι

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που προέχει είναι η συγκατάθεση της Nissan.

Τα στελέχη της Fiat Chrysler και της Renault-Nissan παραμένουν ανοιχτά στην ιδέα ότι μια συμφωνία συγχώνευσης θα μπορούσε να συντελεστεί, αλλά προειδοποιούν ότι οι όροι που επιβάλλονται από την κάθε πλευρά θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τα στελέχη της Renault είναι αισιόδοξα ότι η έκβαση της συνάντησης των μετόχων της Nissan αυτή την εβδομάδα θα οδηγήσει σε νέες συνομιλίες με την FCA, καθώς η στήριξη για μια συμφωνία εξακολουθεί να υπάρχει στα κεντρικά γραφεία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, η Nissan δεν έχει κλείσει την πόρτα στη δυνατότητα μιας ενδεχόμενης συμφωνίας, αλλά θα ήθελε επίσης να αναμορφώσει τη Συμμαχία για να επιτρέψει σε κάθε εταίρο να έχει μια πρόσθεση ευελιξία και ανεξαρτησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Thierry Bollore δήλωσε ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ότι από την ημέρα που αποχώρησε η FCA από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξε κάποια άλλη επαφή μεταξύ των δύο εταιρειών.
Να θυμίσουμε πως οι συζητήσεις σχετικά με τη συγχώνευση με την FCA διεκόπησαν απότομα, όταν η γαλλική κυβέρνηση, ο πιο μεγάλος μέτοχος της Renault, ζήτησε πίστωση χρόνου για να εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάθεση της Nissan. Η FCA μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες όταν απέσυρε την πρότασή της και κατηγόρησε ευθέως την γαλλική κυβέρνηση, λέγοντας πως για να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες θα έπρεπε η γαλλική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τις υπερεξουσίες της στο ΔΣ της Renault.

Σε κάθε περίπτωση, για τη Renault θέμα κομβικής σημασίας αποτελεί η αποκατάσταση της σχέσης της με τη Nissan στο πλαίσιο της Συμμαχίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση με την FCA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube