node/34876

FCA Heritage Hub: ο ναός του ιταλόφιλου [video]

258 FIAT, Lancia και Alfa Romeo σε ένα χώρο 15.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το τμήμα FCA Heritage του ομίλου Fiat Crysler Automobiles εγκαινίασε πρόσφατα το Heritage Hub, έναν χώρο 15.000 τετραγωνικών μέτρων με 260 σπάνια μοντέλα με τα σήματα των FIAT, Lancia, Abarth και Alfa Romeo, το οποίο αρκετά σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

To FCA Heritage Hub βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Mirafiori, στο Torino, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν της φίρμας. Εκεί θα διατηρούνται συλλεκτικά οχήματα, μερικά από τα οποία δεν είχαν εκτεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Lancia

Στην κεντρική περιοχή του κτιρίου εκτίθενται 64 αυτοκίνητα από διαφορετικές μάρκες και περιόδους, χωρισμένα σε οκτώ ομάδες (Archistars, Concept and Personalised cars, Eco and Sustainable, Epic Journeys, Records and Races, Small and Safe, Style Marks, The Rally Era) παρουσιάζοντας την εξέλιξη του αυτοκινήτου από το 1908 μέχρι το 2008. Ανάμεσα στα ξεχωριστά εκθέματα βρίσκουμε πρωτότυπα, αγωνιστικά αλλά και μοντέλα παραγωγής που έγραψαν ιστορία.

Μερικά από τα αναρίθμητα μοντέλα που μας τράβηξαν την προσοχή είναι τα FΙΑΤ 500 Topolino (1936), Lancia Delta HF Integrale Group A (1987), Lancia Beta Montecarlo Turbo Group 5 (1979), Lancia Flamina Loraymo (1960) αλλά και τα πιο σύγχρονα FΙΑΤ EcoBasic Concept (1999), FΙΑΤ Trepiuno Concept (2004), Lancia Fulvia Concept (2003) και οι δύο εκπληκτικές Alfa Romeo 4C Quadrifoglio που δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή.

Στο παρακάτω video ο Roberto Giolito, υπεύθυνος σχεδιασμού της FΙΑΤ και επικεφαλής του FCA Heritage αλλά και ο Gianfranco Gentile, υπεύθυνος μάρκετινγκ του FCA Heritage μας ξεναγούν στον χώρο. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για το πότε θα ανοίξει για το κοινό, κάτι που περιμένουν με αγωνία οι απανταχού φίλοι των ιταλικών αυτοκινήτων.

 

 

node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]