FCA Group: Ζημιά €928 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020

FCA Group: Ζημιά €928 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Μικρότερη των αρχικών προβλέψεων η ζημιά του FCA Group λόγω πανδημίας.

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 το οποίο σημαδεύτηκε από την πανδημία, με ζημιά €928 εκατομμυρίων (€0,65-0,66 ανά μετοχή). Αυτό το νούμερο είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ζημιά €1,87 δισ.

Η θετική πορεία της FCA στην αγορά της Βόρειας Αμερικής - όπου παρά το lockdown σημείωσε κέρδη €39 εκατομμυρίων - βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τις επιπτώσεις της κρίσης.

Οι συνολικές πωλήσεις του ιταλο-αμερικανικού ομίλου σε παγκόσμια κλίμακα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 ήταν 424.000 αυτοκίνητα, σημειώνοντας πτώση 63% σε σχέση με πέρυσι λόγω πανδημίας. Η ρευστότητα βρίσκεται στα €17,5 δισ. παρόλο που η εταιρεία επένδυσε πρόσφατα €4,5 δισ για το εργοστάσιο Intesa Sanpaolo facility.

Ο Mike Manley, CEO του FCA Group δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του δεύτερου τρίμηνου έδειξαν πως αποφασιστικές ενέργειες και η απίστευτη συμβολή των εργαζομένων μας επέτρεψαν στην FCA να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης του COVID-19. Παρόλο που η εταιρεία παραμένει σε εγρήγορση για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, τα εργοστάσιά μας έχουν επανακκινήσει τη λειτουργία τους, οι αντιπρόσωποί μας έχουν ξεκινήσει τις πωλήσεις σε εκθέσεις αλλά και μέσω διαδικτύου, και έχουμε την ευελιξία και την οικονομική δύναμη να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με τα σχέδιά μας. »

Το επόμενο βήμα για το FCA Group είναι η συγχώνευση με το Groupe PSA που θα σχηματίσει τον υπερ-όμιλο Stellantis, τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επίσημο έγγραφο του FCA Group

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube