FCA: $300 εκατ. αποζημίωση στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες

FCA: $300 εκατ. αποζημίωση στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις εκπομπές των αυτοκινήτων της, η Fiat Chrysler κατέληξε σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για να αποφύγει τα ένδικα μέσα, η έκβαση των οποίων θα μπορούσε να είναι πιο δαπανηρή.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη έδωσε το τελικό πράσινο φως στη συμφωνία με τη Fiat Chrysler Automobile, για την περίπτωση της εκπομπής του ντίζελ V6 3.0 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ιταλοαμερικανικό γκρουπ ελέγχεται ως ύποπτο για τη χρήση παράνομου λογισμικού χειραγώγησης στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων του 6κύλινδρου 3λιτρου τουρμποντίζελ των Jeep Grand Cherokee και Ram.

Βάσει της συμφωνίας, η FCA θα πρέπει να καταβάλει συνολικά πάνω από 300 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποζημιώσει περίπου 100.000 ιδιοκτήτες Jeep Grand Cherokee και Ram που φορούν τον V6 3.0.

ram

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημίωση $3.075, αλλά και οι ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων που τα αγόρασαν μεταχειρισμένα θα αποζημιωθούν επίσης με $2.460. Σε περίπτωση της μεταπώλησης, ο αρχικός ιδιοκτήτης θα αποζημιωθεί με 990 δολάρια, όπως και ο πρώτος εκμισθωτής αν το αυτοκίνητο χρονομισθώθηκε.

Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να αποζημιωθούν με αυτά τα ποσά θα πρέπει να πάνε στο συνεργείο για να αποκαταστήσουν το αυτοκίνητό τους, κάνοντας bypass την παρουσία του παράνομου λογισμικού. Χωρίς την παραπάνω αποκατάσταση, ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να αποζημιωθεί από την FCA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube