Έξω φρενών που «παγιδεύτηκε» μέσα στο Tesla γιατί… δεν διάβασε το manual! [video]

Έξω φρενών που «παγιδεύτηκε» μέσα στο Tesla γιατί… δεν διάβασε το manual! [video]

Ένας οδηγός από το Φοίνιξ των ΗΠΑ παγιδεύτηκε στην «καυτή» -από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες- καμπίνα του Tesla Model Y του όταν άδειασε η μπαταρία του και τα βάζει με την εταιρεία γιατί δεν διάβασε ότι η πόρτα ανοίγει και μηχανικά!

Tesla Model Y lock

Ένας άνδρας στην Αριζόνα υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε πρόσφατα στο εσωτερικό του Tesla Model Y του όταν άδειασε πλήρως η μπαταρία του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει. Αυτό που δεν γνώριζε, την ώρα που «έβραζε» στη ζεστή από την υψηλή εξωτερική θερμοκρασία καμπίνα, είναι ότι το μηχανικό άνοιγμα της πόρτας βρισκόταν ακριβώς κάτω από το αριστερό του χέρι. Και τώρα κατηγορεί την Tesla.

Ο 73χρονος Rick Meggison, υποστηρίζει ότι η Tesla πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «πρόβλημα ασφαλείας» και αφορά τον τρόπο εξόδου από το αυτοκίνητο όταν η 12V μπαταρία του εξαντληθεί. Το κλείστρο της κύριας πόρτας σε όλα τα μοντέλα της Tesla είναι ηλεκτρονικό, οπότε αν εξαντληθεί η μπαταρία δεν λειτουργεί. Για να διασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος από το όχημα, η Tesla περιλαμβάνει ένα μηχανικό άνοιγμα. Ο Meggison δεν γνώριζε γι' αυτό και κατέληξε να παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητο του για περίπου 20 λεπτά μια ζεστή ημέρα.

«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες. Δεν μπορούσα να κατεβάσω τα παράθυρα. Ο υπολογιστής ήταν νεκρός, οπότε δεν μπορούσα να ανοίξω το ντουλαπάκι. Δεν μπορούσα να ανοίξω τίποτα», δήλωσε στο ABC7. 

Tesla Model Y

Φυσικά, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα με μια απλή κίνηση αν γνώριζε ότι το μηχανικό άνοιγμα βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τους διακόπτες των παραθύρων. Η περιπέτεια του κάνει πολλούς να αναρωτιούνται ποιος φέρει την ευθύνη σε τέτοιες καταστάσεις.

Η Tesla περιγράφει τη διαδικασία στο εγχειρίδιο του κατόχου, αλλά πόσοι πραγματικά διαβάζουν ένα τέτοιο έγγραφο; Είναι προφανές από τις καταγγελίες στην Υπηρεσία Εθνικού Οδικού Ασφαλείας (NHTSA) των ΗΠΑ, ότι αρκετοί κάτοχοι Tesla αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα χωρίς να γνωρίζουν τις απλές λύσεις που είναι διαθέσιμες.

Σε μία άλλη περίπτωση, ένας ιδιοκτήτης αναφέρει ότι τα σκυλιά του παγιδεύτηκαν μέσα στο αυτοκίνητο όταν η μπαταρία πέθανε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Tesla προσφέρει στους ιδιοκτήτες τρόπο να ανοίξουν μηχανικά το μπροστινό καπό και από τον χώρο που βρίσκεται εκεί να ενεργοποιήσουν ξανά την μπαταρία ώστε να ανοίξουν τις πόρτες.

Αυτή η πληροφορία όμως έχει σημασία μόνο όταν οι κάτοχοι την γνωρίζουν. Όσοι νοικιάζουν ένα Tesla είναι ακόμα λιγότερο πιθανό να κατανοήσουν πώς να απεγκλωβιστούν αν βρεθούν σε μια παρόμοια κατάσταση. Ο Meggison πιστεύει ότι ένα πρόωρο σήμα κινδύνου από την Tesla για την κατάσταση της μπαταρίας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά.

«Απλώς έγραφε “αντικαταστήστε την μπαταρία”», εξήγησε. «Χρειάζεται να προειδοποιεί νωρίτερα, πριν νεκρώσει. Ελπίζω ότι, διαβιβάζοντας αυτήν την πληροφορία, ίσως κάνουμε τους ανθρώπους λίγο πιο ασφαλείς». Η Tesla, κατά πάσα πιθανότητα, έχει αρκετά δεδομένα για να δώσει στους ιδιοκτήτες μια προειδοποίηση πριν από την αποτυχία της 12βολτης μπαταρίας. 

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται εδώ, η Tesla ή αυτός που δεν έριξε ούτε μια ματιά στο manual;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube