Έξι νεκροί σε καραμπόλα 70+ αυτοκινήτων λόγω αμμοθύελλας [video]

Έξι νεκροί σε καραμπόλα 70+ αυτοκινήτων λόγω αμμοθύελλας [video]

Αμμοθύελλα στο Ιλινόις των ΗΠΑ προκάλεσε τη Δευτέρα, 1 Μαΐου, μια τεράστια καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο 55, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τριάντα να τραυματιστούν.

Μια αμμοθύελλα στο κεντρικό Ιλινόις των ΗΠΑ προκάλεσε την Πρωτομαγιά διαδοχικές καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο 55, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τα δυστυχήματα άρχισαν να σημειώνονται γύρω στις 10:55 π.μ. και σε αυτά ενεπλάκησαν περισσότερα από 70 αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο φορτηγά που πήραν φωτιά, δήλωσε ο επικεφαλής της Πολιτειακής Αστυνομίας του Ιλινόις Ryan Starrick.

«Η αιτία των δυστυχημάτων οφείλεται στους υπερβολικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και στο χώμα που σήκωσαν από αγροκτήματα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα», τόνισε ο Starrick σε συνέντευξη Τύπου.

Οι συγκρούσεις των οχημάτων έγιναν σε μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου. Ο Starrick ανέφερε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραυματισμούς που κυμαίνονταν από ελαφρούς έως και πιο σοβαρούς για την υγεία τους. Με τις ηλικίες των θυμάτων να κυμαίνονται από 2 ετών έως 80 ετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube