EV: Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ συγκρίνει τους κατασκευαστές με «ανθρακωρύχους»!

EV: Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ συγκρίνει τους κατασκευαστές με «ανθρακωρύχους»!

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατηγορεί του κατασκευαστές αυτοκινήτων ότι «βρίσκονται σε λήθαργο» εμπρός στην κλιματική πρόκληση και στην αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο Werner Hoyer δεν θα μπορούσε να είναι πιο αψύς έναντι ολόκληρου του βιομηχανικού τομέα που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, όταν οι Γερμανοί συνάδελφοί μας από το RND συζήτησαν μαζί του το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων πιστεύει ότι είναι εφικτή μια ρεαλιστική μετάβαση στην κινητικότητα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, εάν διαθέσουμε στους εαυτούς μας τα μέσα.

Ο Hoyer, o οποίος σημειωτέον έχει αποφοιτήσει από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, κατηγορεί ορισμένους μεγαλοσχήμονες ότι δεν «συνειδητοποιούν» τις αλλαγές: «υπάρχουν κάμποσοι επικεφαλής εταιρειών που θα πρέπει να αναρωτηθούν αν έχουν κοιμηθεί στο τιμόνι», σχολίασε. Επισημαίνει δε ότι υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που «δεν αντιδρούν και προτιμούν να περιμένουν», μιλώντας για τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

«Πρέπει να καταγράψουμε μια νέα πορεία: Κανείς δεν γίνεται εν μία νυκτί από ανθρακωρύχος διαχειριστής μιας ψηφιακής startup», εξήγησε ο προϊστάμενος της ΕΤΕπ, ο οποίος συνέχισε να κάνει τον παραλληλισμό με την κατάσταση των ανθρακωρύχων στη Γερμανία όταν τα ορυχεία κλείνουν. Προφανώς , για να δείξει την αναλογία με τους κατασκευαστές που εξακολουθούν να ποντάρουν και να ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με το θερμικό κινητήρα, σε μια εποχή που ένα μέλλον που προδιαγράφεται με μπαταρίες λιθίου, φαίνεται να παίρνει μορφή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube