Έτσι θα μοιάζει η ηλεκτρική Ferrari Formula E

Έτσι θα μοιάζει η ηλεκτρική Ferrari Formula E

Οι καιροί αλλάζουν και τα τελευταία οχυρά μοιραία κάποτε θα πέσουν…

Ως βενζινοαίματοι, είμαστε πάντα ερωτευμένοι με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πάθος μας όμως δεν μας τυφλώνει ώστε να μη βλέπουμε πως οι μέρες του είναι μετρημένες…

Ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων κερδίζει συνεχώς έδαφος και θα καταλήξει μοιραία σε χιονοστιβάδα. Και δεν μιλάμε μόνο για τα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά και για τους αγώνες. Το πρωτάθλημα World Rallycross θα γίνει ηλεκτρικό και, στα μονοθέσια, η δημοτικότητα της Formula E αυξάνεται εκθετικά.

Ποιος μπορεί να πάει κόντρα σε ένα τόσο δυνατό ρεύμα; Ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί κατασκευαστές αναγκαστικά θα ακολουθήσουν. Η Ferrari μπορεί να παραμένει ακόμη πιστή στη Formula 1, όμως ο αείμνηστος Sergio Marchionne το είχε δηλώσει απερίφραστα από το 2017: 

«Πρέπει να εμπλακούμε στη Formula E», είχε πει, «διότι ο εξηλεκτρισμός μέσω της υβριδικοποίησης θα είναι κομμάτι του μέλλοντός μας».

Αυτό το μέλλον λοιπόν είπε να εικονογραφήσει ο σχεδιαστής Matteo Gentile. Και, κοιτώντας μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα, δεν περιορίστηκε να σχεδιάσει ένα σημερινό μονοθέσιο της FE με τα χρώματα της Scuderia, αλλά είδε πιο μακριά. Σχεδίασε το μονοθέσιο με διαφανή καλύπτρα, σαν μαχητικό αεροσκάφος, ώστε να προστατεύεται ο οδηγός κι από τα μικρά ιπτάμενα αντικείμενα που δεν συγκρατεί το “halo”. Και προχώρησε την αεροδυναμική ένα βήμα πιο πέρα.

Δείτε το δημιούργημά του από όλες τις πλευρές κι ετοιμαστείτε ψυχολογικά για το μεγάλο σοκ που έρχεται. Ίσως τελικά μια ηλεκτρική Ferrari να μην είναι η απόλυτη ιεροσυλία και καταστροφή που νομίζουμε…

[Πηγή: Matteo Gentile Works]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube