Έτσι συνετίζουν οι Ρώσοι οδηγοί τους ποδηλάτες που δεν συμμορφώνονται με τον ΚΟΚ [video]

Έτσι συνετίζουν οι Ρώσοι οδηγοί τους ποδηλάτες που δεν συμμορφώνονται με τον ΚΟΚ [video]

Όταν το μακρύ χέρι του νόμου ατροφεί, στη Ρωσία η αυτοδικία αναλαμβάνει με αυτόν τον ιδιότυπο τρόπο των «μουζίκων» να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Οι ποδηλάτες έχουν την τάση να παραβλέπουν κάποια άρθρα του KOK πιο συχνά απ’ ό,τι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου. Στους πεζούς δεν αναφέρομαι διότι αυτοί καταστρατηγούν όλα όσα τους αφορούν –κακό του κεφαλιού τους.

Τα παραπάνω φυσικά και τα λέω μετ’ απολύτου λόγου γνώσεως, καθώς εκτός από οδηγός (και πεζός, φυσικά) είμαι και ποδηλάτης. Όχι της Κυριακής.

Σε όλη τη ζωή μου ως τέτοιος, ποτέ δεν είδα την Αστυνομία να σταματά οποιονδήποτε ποδηλάτη και να διενεργεί οποιονδήποτε τύπο ελέγχου. Να σας πω δε ή απλώς να σας θυμίσω, ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που σε σταματούν για ένα καμένο φως, ακόμη και για να ελέγξουν τον αριθμό σκελετού, εάν ένας τέτοιος τύπος ποδηλάτου έχει δηλωθεί κλεμμένος.

Οι ποδηλάτες φαίνεται σαν να είναι καλυμμένοι λοιπόν πίσω από μια αόρατη ασπίδα που τους προστατεύει από το μακρύ χέρι του νόμου. Κι αν αποφασίσουν να σταματήσουν στο κόκκινο ή για να αφήσουν ένα πεζό να περάσει κατά προτεραιότητα από μια διάβαση, θεωρούν ότι το κάνουν από την καλή τους την καρδιά και από το ανώτερο αίσθημα πολιτισμού από το οποίο διαπνέονται και όχι επειδή οφείλουν να το κάνουν. Κατά περίπτωση και όπως του βολεύει λοιπόν άλλοτε θεωρούν εαυτόν αποκλειστικό χρήστη της ασφάλτου με ό,τι δικαιώματα έχει αυτή η ιδιότητα και άλλοτε πεζό με ό,τι δικαιώματα του αναλογούν. Μια κατά περίπτωση αλλαγή που διαγράφει τις υποχρεώσεις.

Με αυτή τη ανομία να επικρατεί στους δρόμους, που την γνωρίζουμε πολύ καλά στη χώρα μας, υπάρχουν φορές που ένα χρήστης του δρόμου αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του –κακώς, κάκιστα- προκειμένου να συνετίσει έναν άλλον που παρέβη το νόμο. Όπως συνέβη και στο περιστατικό του video στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θεόσταλτος ταξιτζής γλιτώνει ποδηλάτη από σίγουρο θάνατο [video]

Και για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, χρειάζεται να ειπωθεί εξ υπαρχής ότι ένας ποδηλάτης όταν διασχίζει διάβαση πεζών, πρέπει να κατέβει κάτω από το ποδήλατο. Και τούτο διότι η διάβαση είναι αποκλειστικός χώρος κίνησης των πεζών, αλλά και διότι όποιος σηκώνει τα πόδια του από το έδαφος και κάνει πετάλι γίνεται αυτοκινούμενο τροχοφόρο.

Ο κανόνας αυτός είναι και για την ασφάλεια των ποδηλατών, που όμως φαίνεται ότι τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια με κάθε ευκαιρία. Γιατί άραγε; Διότι προφανώς το να ανεβοκατεβαίνεις στο ποδήλατο είναι κοπιαστική δουλειά και επειδή δεν πηγαίνεις γρήγορα έτσι.

Στο video μας λοιπόν, με την κάμερα ταμπλό, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να στρίψει αριστερά, ενώ πίσω και δίπλα του (αριστερά) έρχεται ένα ποδήλατο. Ο ποδηλάτης αιφνιδιαστικά εισέρχεται στη διάβαση πεζών που θα διασταυρώσει το αυτοκίνητο, θέλοντας να το αναγκάσει να σταματήσει (δικαίωμα πεζού) και να συνεχίσει χωρίς διακοπή για να μπει στον ποδηλατόδρομο/πεζοδρόμιο. Όπως και συμβαίνει. Ύστερα από την ανταλλαγή κάποιων κοσμητικών επιθέτων (είπαμε στη Ρωσία συνέβη το περιστατικό, όχι στη Νορβηγία), ο ποδηλάτης συνεχίζει το δρόμο του και από την ασφάλεια του πεζοδρομίου ρίχνει κι ένα κ@@@δάχτυλο στον οδηγό.

Ο τελευταίος ακόμα κι αν είχε το δικαίωμα να είναι ελαφρά αναστατωμένος αντιδρά με ένα τρόπο απολύτως ρωσικό! Ξεχνά αυτοστιγμεί το πιτσιρίκι που έχει στο πίσω κάθισμα (το είχε ξεχάσει και πάλι, πριν που έριχνε τα μπινελίκια) και ξεχύνεται στην καταδίωξη του ποδηλάτη πάνω(!) στο πεζοδρόμιο –την αγαπημένη λωρίδα των «έξυπνων» Ρώσων. Ύστερα από ένα πετυχημένο σλάλομ ανάμεσα σε πεζούς και ποδηλάτες, τον φτάνει και τον σωριάζει στο έδαφος. Η εκδίκηση αν δεν έχει σωματική επαφή δεν αξίζει φράγκο, οπότε κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και του ρίχνει και μια δυο σφαλιάρες. Το παράξενο είναι ότι ο οδηγός κατεβαίνει από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, δεξιοτίμονο γαρ. Βάλε με το νου σου από πού το έχει αγοράσει μεταχειρισμένο, εκτός κι αν είναι μέλος διπλωματικής αποστολής χώρας της Κοινοπολιτείας ή από κάποια χώρα που οδηγούν δεξιά.

Ευτυχώς τα πράγματα δεν κλιμακώνονται, οπότε ο οδηγός μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγει, γκαζώνοντας αρκετά δυνατά έτσι ώστε οι πεζοί να τσακιστούν έντρομοι να βγουν από το διάβα του.

Το περιστατικό είναι μια κλασική περίπτωση που το «θύμα» επιστρέφει στο «θύτη» Έχουμε λοιπόν έναν οδηγό που είχε 100% δίκιο αρχικά και που το απώλεσε μην μπορώντας να διαχειριστεί το θυμό του και να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του. Σε μια άλλη, ευνομούμενη πολιτεία, πιθανότατα να κατηγορείτο για απόπειρα δολοφονίας. Με πειστήριο το video που τράβηξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube