Έτσι κατασκευάζεται το XEV Yoyo [video]

Έτσι κατασκευάζεται το XEV Yoyo [video]

Το XEV Yoyo είναι ένα νεανικό, 100% ηλεκτρικό microcar που αποτελεί μια από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη με ασυναγώνιστη ευελιξία, οικονομία και σεβασμό στο περιβάλλον.

XEV Yoyo

Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των microcar, πλην όμως το XEV Yoyo κατασκευάζεται ακριβώς όπως τα σύγχρονα αυτοκίνητα, έτσι ώστε να προστατεύει πλήρως τους επιβάτες του.

Διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο από ατσάλι υψηλής αντοχής, με μπάρες ασφαλείας στις πόρτες, προκειμένου να προσφέρει κορυφαία ακαμψία και προστασία σε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης. Ο ενισχυμένος κλωβός ασφαλείας εξασφαλίζει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. Επιπλέον, τα τέσσερα δισκόφρενα και το ABS εγγυώνται την έγκαιρη επιβράδυνση, όταν χρειαστεί, ενώ το Hill-start Assist Control δεν αφήνει το αυτοκίνητο να κυλίσει πίσω, κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Η τιμή του XEV Yoyo στη χώρα μας ξεκινά από τις €12.990, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης

XEV Yoyo

Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, το XEV Yoyo μπορεί να αναπτύξει με ασφάλεια ταχύτητα πάνω από 80 km/h, επιτρέποντας στον οδηγό του να κινηθεί ακόμα και σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, κι έτσι να μη θέτει κανέναν περιορισμό στις καθημερινές μετακινήσεις του.

Οι προδιαγραφές του microcar έχουν καθοριστεί από το κέντρο σχεδιασμού της XEV στο Τορίνο, ενώ η κατασκευή του γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 427.000 τ.μ. με δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως, στην Κίνα. Η γραμμή παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη, με on-line παρακολούθηση της αντοχής των συγκολλήσεων για ρυθμίσεις και διορθώσεις σε πραγματικό χρόνο, και με 14 πλήρως αυτόματα ρομπότ στο τμήμα βαφής. Διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και IATF 16949, και μπορεί να κατασκευάζει έως και 30 YOYO ανά ώρα, δηλαδή ένα κάθε 2’.

Το πλαίσιο του YOYO είναι ατσάλινο, για να προσφέρει την απαραίτητα ακαμψία και ασφάλεια, όμως η XEV έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των σύγχρονων εκτυπωτών 3D σε άλλα τμήματα του microcar. Πιο συγκεκριμένα, με εκτυπωτή 3D κατασκευάζονται τα πολύχρωμα διακοσμητικά τμήματα Yoyo blades που τοποθετούνται στις πόρτες του.

XEV Yoyo Chassis

Επίσης, με 3D printer κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοντέλα του Yoyo σε πραγματικό μέγεθος, για να αξιολογηθεί ο σχεδιασμός και να προκύψει η τελική μορφή του. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ξεχωριστό, νεανικό microcar, το οποίο διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες του κόσμου, από σημεία πώλησης σε 113 διαφορετικές πόλεις.

Το XEV YOYO έχει μπαταρία LFP 10,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 150 km, μήκος 2,53 m και ακτίνα στροφής 4,5 m που του επιτρέπουν να ελίσσεται εύκολα και να παρκάρει παντού, και άνετο χώρο για 2 επιβάτες και 180 lt για αποσκευές. Κάθε έκδοση διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης όπως A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, είσοδο χωρίς κλειδί, κεντρική οθόνη 7”, σύνδεση Bluetooth, 3 θύρες USB κ.ά.

Στη χώρα μας το XEV YOYO εισάγεται αποκλειστικά από το Spanos Group και διατίθεται μέσω επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του ξεκινά από τις €12.990 με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και την επιδότηση για νέους έως 29 ετών.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube