Έτσι γίνεται ξανά καινούργιο ένα Honda S2000 [video]

Έτσι γίνεται ξανά καινούργιο ένα Honda S2000 [video]

Πιστεύατε ότι το Honda S2000 είναι αρκετά καινούργιο μοντέλο για να αποκατασταθεί πλήρως, όπως ένα ιστορικό; Ξανασκεφτείτε το.

Όταν ο στόχος σου είναι ένα μεταχειρισμένο Honda S2000 το οποίο να μη διαφέρει σε τίποτα από κάποιο που θα έβγαινε σήμερα από τη γραμμή παραγωγής, η μόνη λύση είναι η πλήρης αποκατάστασή του.

Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως σε ιστορικά μοντέλα που μετρούν αρκετές δεκαετίες κακουχιών στο δρόμο, όμως στην περίπτωση της αποκατάστασης που πραγματοποίησε η Contempo Concept, στο Hong Kong, αφορά ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συμπληρώσει ούτε 12 χρόνια ζωής. Πρόκειται για ένα Honda S2000 στη σπάνια έκδοση Type S –αντίστοιχη της αμερικανικής έκδοσης CR. Με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, μειωμένο βάρος και αλλαγές στην ανάρτηση, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του μοντέλου το 2008-2009, και παράχθηκε σε 1.755 κομμάτια.

Ο απαιτητικός πελάτης της Contempo Concept ήθελε ένα S2000 Type S «σαν καινούργιο». Παρότι το οδόμετρο του αυτοκινήτου που του βρήκε η εταιρία έγραφε μόνο 33.800 km, ήταν εμφανή τα σημάδια του χρόνου στη βαφή Apex Blue, στη μαλακή οροφή, στις ταπετσαρίες του εσωτερικού κ.λπ. Οπότε οι άνθρωποι της Contempo παρήγγειλαν μερικές δεκάδες ολοκαίνουργια εξαρτήματα από τη Honda, από φανάρια και απολήξεις εξάτμισης μέχρι… ταμπλό και κουκούλα, και ρίχτηκαν στη δουλειά. Καθάρισαν κάθε σπιθαμή του αυτοκινήτου, ξαναέβαψαν το αμάξωμα και τις ζάντες, και το αποτέλεσμα σίγουρα τους δικαιώνει:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Honda ζωντανεύει το S2000 με μια επετειακή έκδοση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube