Ετοιμάζεται για γενέθλιο πάρτι η Porsche [video]

Ετοιμάζεται για γενέθλιο πάρτι η Porsche [video]

H Porsche θα γιορτάσει τα εβδομήντα της χρόνια στο Goodwood Festival of Speed.

Η γερμανική εταιρεία συμπληρώνει φέτος επτά δεκαετίες παραγωγής σπορ αυτοκινήτων και το γενέθλιο πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο Goodwood Festival of Speed.

Το Goodwood Festival of Speed προσφέρει στους λάτρεις του αυτοκινήτου και των αγώνων μια απαράμιλλη ευκαιρία να «πλησιάσουν» την δράση και τους πρωταγωνιστές, γνωρίζοντας από κοντά αρκετούς πρωταθλητές αγώνων.

Το FOS ξεκίνησε το 1993 στην ίδια περιοχή και διαδρομή, τοποθεσία που ανήκει στην οικογένεια του Λόρδου March. Μάλιστα, η διαδρομή αποτελεί τον δρόμο για τα ενδότερα του Πύργου του.

Το κεντρικό «θέμα» έχει γίνει πλέον θεσμός για το FOS τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο το γκαζόν εμπρός από το Goodwood House μετατρέπεται σε γκαλερί αυτοκινητικής «γλυπτικής». Φέτος, η κεντρική διακόσμηση θα ανήκει πάλι στην γερμανική εταιρεία. Εκεί γιόρτασε η Porsche και τα 50 χρόνια της 911 (2013), κοσμώντας την είσοδο του Πύργου με ένα έργο τέχνης αποτελούμενο από τρεις 911: Μια του 1963, μια 2.7 RS του 1973 και μία του 2013 (κεντρική φωτογραφία).

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και το καλοκαίρι, αλλά αυτή τη φορά αναμένεται να παρελάσουν και να τρέξουν την ανάβαση του FOS πολλά εμβληματικά αγωνιστικά της Porsche, όπως η 917/30 Spyder των 1.230 ίππων και η 956 του ’82 που ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό στον 24ωρο αγώνα του Man, ενώ γύρισε και το παλιό ‘Ring σε 6:11,13.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube