Εσείς πόσα θα πληρώνατε για μια πινακίδα αυτοκινήτου; [video]

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για μια πινακίδα αυτοκινήτου; [video]

Ζαλίζει το ποσό που πλήρωσε άγνωστος συλλέκτης από το Ντουμπάι για να την αποκτήσει. 

Ξέραμε ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα... λεφτά υπάρχουν. Αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μια πινακίδα αυτοκινήτου μπορεί να πουλήθηκε κυριολεκτικά... χρυσάφι!

Και όμως, σε μια δημοπρασία που έγινε πρόσφατα στο Ντουμπάι, κάποιος πλήρωσε 55 εκατομμύρια Ντιράμ (σχεδόν 13,7 εκατ. ευρώ) για να αγοράσει μια πινακίδα κυκλοφορίας. Το ποσό διατέθηκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση επισιτιστικής βοήθειας, της οποίας επικεφαλής είναι ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Ο αγοραστής, που διατηρεί την ανωνυμία του, «χτύπησε» την πινακίδα στη δημοπρασία που έγινε πριν λίγες μέρες από την Emirates Auction Company.

Αν σας προκαλεί εντύπωση το αστρονομικό ποσό της πώλησης να πούμε πως για κάποιο λόγο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι πινακίδες που έχουν έναν μόνο αριθμό αποτελούν ένδειξη κύρους κοινωνικού status και πλούτου. 

Να θυμίσουμε πως πριν μερικά χρόνια, το 2018, σε μια αντίστοιχη δημοπρασία μια άλλη πινακίδα που έφερε τον αριθμό «1» πουλήθηκε για  52,5 εκατ. Ντιράμ, σχεδόν 13 εκατ. ευρώ. 

Στην ανακοίνωση που ακολούθησε της δημοπρασίας σημειώνεται: «Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η φιλανθρωπική δημοπρασία «Most Noble Numbers» που διοργάνωσε η Emirates Auction σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Η πινακίδα P7 πουλήθηκε για 55 εκατ. ντιρχάμ, καθιστώντας την την πιο ακριβή τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας για την υποστήριξη της εκστρατείας «1 δισεκατομμύριο γεύματα Endowment», η οποία στοχεύει στη δημιουργία του μεγαλύτερου ταμείου βιώσιμης επισιτιστικής βοήθειας για το Ραμαζάνι».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube