Έσβησε τη φωτιά στον κινητήρα με μπουκάλια μπύρας

Έσβησε τη φωτιά στον κινητήρα με μπουκάλια μπύρας

Ένας Γερμανός οδηγός στην Autobahn χρησιμοποίησε ένα ανορθόδοξο τρόπο πυρόσβεσης.

Ένας άντρας στο Βερολίνο χρησιμοποίησε μια ανορθόδοξη μέθοδο πυρόσβεσης όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου που οδηγούσε έπιασε φωτιά καθώς επέλεξε να αντιμετωπίσει τις φλόγες με μπύρα! 

Την περασμένη Τρίτη, ο Γερμανός οδηγούσε το όχημά του στον αυτοκινητόδρομο Autobahn κοντά στην πόλη Hoesbach της Βαυαρίας όταν εντόπισε μια περίεργη μυρωδιά. Αφού σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, παρατήρησε φλόγες κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μπουκάλια μπύρας που μετέφερε στο αυτοκίνητό για να σβήσει τη φωτιά.

Autobahn

Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως η μπύρα έδρασε αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η πυροσβεστική έσπευσε να βοηθήσει όμως όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε σβήσει ολοκληρωτικά. Την περίεργη αυτή είδηση μετέδωσε το πρακτορείο apnews.com.

Ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη επιλογή για τέτοιες περιπτώσεις - εξάλλου για αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι πυροσβεστήρες - όμως αποτελείται κατά 90% - 95% από νερό το οποίο καλύπτει την επίδραση που μπορεί να έχει το εύφλεκτο αλκοόλ (περιεκτικότητα έως 5%).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube