Έρχεται το τέλος του αυτόματου κιβωτίου Ultradrive ύστερα από 32 χρόνια στην αγορά

Έρχεται το τέλος του αυτόματου κιβωτίου Ultradrive ύστερα από 32 χρόνια στην αγορά

Η FCA θα καταργήσει το απαρχαιωμένο κιβώτιο 4 σχέσεων μαζί με το Dodge Journey.

Η FCA ετοιμάζεται να καταργήσει το αυτόματο κιβώτιο Ultradrive μέσα στο 2020, μετά από 32 χρόνια στην αγορά σύμφωνα με το Automotive News. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία της FCA με το εργοστάσιο κατασκευής σασμάν UAW στο Kokomo να κατασκευάσει τα τελευταία Ultradrive μέσα στο 2020.

Όπως είχαμε γράψει τον προηγούμενο μήνα, η Dodge ετοιμάζει SUV βασισμένο στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio το οποίο θα αντικαταστήσει το γηράσκων Dodge Journey. Το SUV που ήταν γνωστό στην Ευρώπη ως Fiat Freemont θα αποσυρθεί από την αγορά 12 χρόνια μετά από την πρεμιέρα του, παίρνοντας μαζί του στον "τάφο" και το αυτόματο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Dodge ετοιμάζει SUV βασισμένο στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio

Το Ulradrive 4 σχέσεων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και χρησιμοποιήθηκε σε πληθώρα αμερικανικών μοντέλων όπως τα Dodge Caravan, Plymouth Voyager, Chrysler Town & Country, Chrysler LeBaron κ.α., ενώ μέσα στα 32 χρόνια της εμπορικής του πορείας έχει δεχθεί μια σειρά από βελτιώσεις. Σήμερα, τα περισσότερα μοντέλα της FCA χρησιμοποιούν πιο σύγχρονα και αποδοτικά αυτόματα κιβώτια 8 και 9 σχέσεων, αφήνοντας μόνο το απερχόμενο Journey με το απαρχαιωμένο τεσσάρι. Παρόλα αυτά, η "ψυχή" του Ultadrive θα παραμείνει ζωντανή για μερικά χρόνια ακόμα καθώς παραμένουν στην παραγωγή εκδόσεις του με 6 ταχύτητες!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube