Έρχεται ο αντικαταστάτης του Lexus LFA

Έρχεται ο αντικαταστάτης του Lexus LFA

Πληθαίνουν οι φήμες για την επιστροφή του Lexus LFA, με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου να θέλουν το νέο μοντέλο εξηλεκτρισμένο και με 950 PS.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου η Lexus εξελίσσει ήδη τον αντικαταστάτη του LFA , με την ιαπωνική φίρμα να έχει προγραμματίσει να λανσάρει το νέο μοντέλο στην αγορά το 2025.

Η αναβίωση του μοντέλου εικάζεται ότι δεν θα διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, που ήταν και το σήμα κατατεθέν του LFA. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 4λιτρος V8 με δύο τούρμπο που θα συνδυάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ και θα αποδίδει περίπου 950 PS. Το ιαπωνικό σούπερκαρ θα συνεχίσει να έχει τον θερμικό κινητήρα μπροστά από τον οδηγό αλλά πίσω από τον εμπρός άξονα.

Σημειώνουμε ότι πέρα από τα δημοσιεύματα, στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει και η Toyota πρόθυμη να εξελίξει τον αντικαταστάτη του LFA. Ο αντιπρόεδρος της Toyota, Κοji Sato, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του το 2019 ότι «Θέλουμε τα μέσα ενημέρωσης να ζητούν συνεχώς ένα νέο LFA. H ζήτηση αυτή θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε».

LFA Nurburgring

Την ίδια περίπου περίοδο ένα LFA είχε εντοπιστεί να γυρνάει στο Nurburgring. H Lexus ισχυρίστηκε τότε πως οι γύροι οφείλονταν σε δοκιμές ελαστικών, κάτι που δεν δικαιολογούσε όμως το καμουφλάρισμα του αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Lexus LFA έκανε ντεμπούτο το 2009 με μόλις 500 κομμάτια να κατασκευάζονται συνολικά. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V10 4,8 λίτρων εξελιγμένος με τη βοήθεια της Yamaha και μέγιστη ισχύ 560 PS. O κινητήρας έχει κόφτη στις 9.000 rpm και έχει μείνει στην ιστορία για τον εξαιρετικό του ήχο.

Με πάνω από μια δεκαετία να έχει συμπληρωθεί από την πρώτη του κυκλοφορία, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για την Lexus να κυκλοφορήσει ένα νέo σούπερκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube